Lounais-Häme

Siipikarja maistuu suomalaisille – HKScanin tulos parani, vaikka sian- ja naudanlihan kulutus laskee

HKScan julkisti tänään osavuosikatsauksensa sekä uuden konsernistrategian. Kuva: Tapio Tuomela
HKScan julkisti tänään osavuosikatsauksensa sekä uuden konsernistrategian. Kuva: Tapio Tuomela

HKScanin liikevaihto kasvoi 5,6 prosentilla ja oli 439,4 miljoonaa euroa heinä-syyskuussa. Vertailukelpoisin valuuttakurssein liikevaihto oli 443,4 miljoonaa euroa. Edelliseen vuoteen verrattuna vertailukelpoinen liiketulos oli 4,5 miljoonaa euroa.

HKScanin liikevaihto kasvoi katsauskaudella lähes 6 prosentilla ja kasvua saavutettiin yhtiön kaikilla markkina-alueilla.

Siipikarja kannattelee

Yhtiön mukaan Suomen siipikarjaliiketoiminnan tuloksen parantuminen oli merkittävin tekijä liiketuloksen ja rahavirran paranemisen taustalla. Suomessa HKScanin siipikarjaliiketoiminnan myynti kasvoi yli 15 prosentilla. Parannusta saavutettiin myös kaupallisissa toimissa, tuotantotehokkuudessa ja kulujen hallinnassa, yhtiö kertoo.

Suomessa ja Ruotsissa lihan kuluttajakysyntä vähittäiskaupassa pysyi tammi-syyskuun ajan vakaana, sillä siipikarjanlihan kulutuksen kasvu on kompensoinut sian- ja naudanlihan kulutuksen laskua.

HKScan julkaisi keskiviikkona myös uude konsernistrategian. Sen keskiössä on jo alkuvuonna käynnistetty yhtiön kannattavuutta parantava turnaround-ohjelma vuosille 2019–2021.

 

Luitko tämän: Forssan tehtaalta Kiinaan lähtevä sianliha on nostanut koko HKScanin vientiä: ”Yksi hyvä tukijalka lisää”

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic