Lounais-Häme

Siirtolaiset päästettiin maihin Italiassa - katolinen kirkko välitti neuvotteluja

Sisilia
26.08.2018, 14:55

Ulkomaat

Sisilialaisessa satamassa Italian rannikkovartioston aluksessa olleet siirtolaiset on päästetty maihin sunnuntaina sen jälkeen, kun Irlanti ja Albania suostuivat ottamaan vastaan osan tulijoista. Sopu syntyi Italian katolisen kirkon välittämissä neuvotteluissa lauantaina.
Aluksessa oli vielä lauantaina illalla jäljellä noin 140 siirtolaista, jotka olivat olleet satamassa loukussa maanantaista lähtien, koska Italia ei suostunut päästämään heitä maihin.
Sisiliassa syyttäjät ovat aloittaneet tutkinnan äärioikeistolaisen sisäministeri Matteo Salvinin toimista sen jälkeen, kun Italia kielsi siirtolaisia astumasta maihin.
Syyttäjät tutkivat Salvinin osuutta siirtolaisten ahdingossa. Salvinin toimia tutkitaan muun muassa vallan väärinkäyttämisenä.
Ennen satamaan pääsyään siirtolaiset olivat merellä aluksella viisi päivää, kertoi France24. Lauantaina terveysviranomaiset antoivat 17 siirtolaiselle luvan lähteä aluksesta. Heistä kaikki eivät lähteneet, sillä he eivät halunneet joutua eroon perheistään.
Samaan aikaan syyttäjien ilmoituksen kanssa Salvini ilmoitti, että loput siirtolaiset päästetään pois laivasta lähituntien aikana.


Korjattu aiempaa uutista: STT kertoi aikaisemmin virheellisesti, että aluksessa olisi alkujaan ollut 150 siirtolaista. Oikea määrä oli noin 180. Alaikäisiä ja terveysongelmaisia siirtolaisia päästettiin maihin jo aikaisemmin.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti