Lounais-Häme Tammela

Siivouspäivän kirpputori Tammelassa kokosi paikalle kymmeniä myyjiä

Tammelassa osallistuttiin valtakunnalliseen Siivouspäivään. Kauklahden kirpputorille kerääntyi lauantaipäiväksi useita myyjiä.
Esa Malmström toimi Kauklahden kirpputorin järjestäjänä. Mukana oli myös Marikki-tytär.

Valtakunnallista Siivouspäivää vietettiin kymmenissä kaupungeissa eilen lauantaina. Pop up- henkisessä tapahtumassa kenellä tahansa oli mahdollisuus pystyttää kirpputori tai oma myyntipiste käytetyille tavaroille. Lisänäkyvyyttä oli mahdollista saada Siivouspäivän kotisivuilta löytyvän virtuaalisen paikkakartan avulla.

Tammelassa Siivouspäivän kirpputori Kaukjärven kyläkoulun urheilukentällä houkutteli paikalle kolmisenkymmentä myyjää. Kirpputorilla järjestäjänä toiminut Esa Malmström kertoi innostuneensa ilmoittautumaan Siivouspäivään aivan viime tingassa.

– Vajaa viikko ennen tapahtumaa ilmoittauduin Siivouspäivän nettisivujen kautta. Tapahtumaa ehdittiin lisäksi mainostaa lyhyesti sosiaalisessa mediassa, Malmström totesi.

Malmström itse omistaa Forssan keskustassa vanhojen tavaroiden osto- ja myyntiliikkeen Vanhat Roinat. Siivouspäivään hän kuitenkin osallistui vain järjestäjän ominaisuudessa, sillä tapahtumaa ei ole tarkoitettu ammattimaisesti toimiville yrittäjille. Myyntipaikoista ei myöskään peritty maksua, vaan paikat oli täytetty saapumisjärjestyksessä.

Kävijämäärän Malmström arvioi nousevan päivän aikana muutamaan sataan. Katse tähysi jo samalla paikalla 21.7. pidettävälle Rompetorille, jonne on Malmströmin sanoin luvassa ”aika vilinää”. Toinen kiintopiste on heinäkuun lopussa pidettävät Wanhan ajan lelumarkkinat Forssan työväentalolla.

– Sinne on tulossa myyjiä Ruotsista saakka, Malmström kertoi.

Myyntipaikan pitäjäksi kentälle oli ilmoittautunut myös Arja Heino. Myyntituotteinaan Heinolla oli kattava valikoima muun muassa itse tehtyjä pannumyssyjä sekä erikoisempia tuotteita, kuten itse tehty lukollinen sikarilaatikko tai vanhoilla Helsingin Sanomilla päällystetty matkalaukku. Omakustanteena käsitöitään myyvälle Heinolle tällaiset tuotteet syntyvät vaivattomasti.

– Se nyt on sellaista näpräämistä, Heino totesi. FL

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic