Lounais-Häme

Siivu Salossa pelatusta Eurojackpot-voitosta vanheni, voitto-osuus siirtyy pelikiertoon

Lunastamatta päätynyt voittosumma yhdistetään tuleviin potteihin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vuosi sitten Salon Perniöntien ABC:lla pelatulla Eurojackpotin kymmenen osuuden kimppapelillä voitettiin yhteensä 236 000 euroa. Yksi lähes 24 000 euron voitto-osuus jäi kuitenkin lunastamatta.

Veikkauksen pelien voittojen lunastusaika on vuosi arvontapäivästä. Tuo aika kuroutui umpeen lauantaina 2. helmikuuta.

– Ikävä juttu pelaajan kannalta, että voitto jäi lunastamatta. Jää todennäköisesti ikuiseksi arvoitukseksi, mitä tuolle voittoisalle kupongille on tapahtunut. Liekö hukkunut johonkin tai mennyt vahingossa roskikseen muiden paperilappusten joukossa, miettii Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa.

Voittosumma siirtyy nyt voittorahastoon, josta edelleen myöhemmissä arvonnoissa pelaajille.

Suomen kaikkien aikojen suurin lunastamaton voitto on vuodelta 1995. Vantaalla pelatulla Lotolla olisi voittanut euroiksi muutettuna lähes 2,4 miljoonaa euroa, mutta voittajaa ei löytynyt.

Toiseksi suurin on 1,7 miljoonaa euroa vuodelta 2000. Silloin joku oli pelannut onnekkaasti Jokeria, mutta ei koskaan saapunut rahojaan lunastamaan.

Lotossa on tällä viikolla tarjolla ennätyksellisen suuri 15,5 miljoonan euron potti.

– Jos pelaa kivijalkapaikoissa – kioskilla, marketissa tai huoltoasemalla – niin kannattaa ehdottomasti vilauttaa kassalla Veikkaus-korttia, jos sellaisen omistaa. Silloin mahdolliset miljoonat saa suoraan pankkitililleen, eikä tarvitse stressata arvokkaan paperinpalasen hukkumista, Auremaa sanoo.

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic