Lounais-Häme

"Silloin on tajunnut että apu tulee tarpeeseen" - Pertti Laine on toiminut Lions Clubissa 50 vuotta

Pertti Laineelle tuli vuodenvaihteessa täyteen puoli vuosisataa maailman suurimman palvelujärjestön eli Lions Clubin jäsenenä.

Laine liittyi Lions Club Karkkilaan vuodenvaihteessa 1968. Hän oli muuttanut paikkakunnalle edellisenä vuonna tultuaan valituksi Karkkilan kunnanlääkärin virkaan.

Ihmisten auttaminen ja palveleminen onkin ollut aina luonnollista Laineelle, niin työssä kuin vapaa-ajalla.

-Tiesin jo etukäteen jonkin verran, mitä toimintaa Lions Clubilla on. Olin lisäksi palveluammatissa, joten oli helppo liittyä myös palvelujärjestöön, Laine kertoo.

Lions Clubit tekevät erilaista auttamistyötä, pääosin jakamalla kerättyjä varoja lahjoituksina esimerkiksi nuorille ja vanhuksille.

-Vuosien varrella olen nähnyt perheitä, joissa apu todella tulee tarpeeseen ja joilla ei ole asiat hyvin esimerkiksi rahan suhteen. Silloin sitä on tajunnut, että apu ja tehty työ tulevat kyllä tarpeeseen, Laine sanoo.

 

Vuosien saatossa Laine on muun muassa ollut perustamassa Porissa Lions Club Karhua ja toiminut Lions Club Vihdin rahastonhoitajana.

Forssaan Laine muutti vaimonsa Leenan kanssa 1970-luvun lopussa saatuaan töitä sairaalalta. Samalla hän liittyi paikalliseen Lions Club Forssaan.

LC Forssan presidenttinä Laine toimi 1983–1984, jolloin vietettiin myös paikallisyhdistyksen 30-vuotisjuhlia.

-Meillä on vaimoni kanssa yhä myös tiiviit yhteydet Karkkilan suuntaan. Olemme esimerkiksi erään ystäväperheemme lasten kummeja, Laine kertoo.

Palvelutyön ja auttamisen lisäksi Laine sanookin, että Lions-toiminnassa tärkeää on yhteisöllisyys.

-Meillä on olemassa määrätynlainen hieno henki ja toverillisuus. Asioista keskustellaan, ja vaikka jostakin asiasta oltaisiin eri mieltä, niin yhteisen päätöksen taakse asettuvat lopulta kaikki, Laine kuvailee.

-Tämä on sekä harrastus että elämäntapa, Laine sanoo.

 

Laine on jatkanut Forssan yhdistyksen aktiivisena jäsenenä vielä senkin jälkeen, kun jäi lääkärin työstä eläkkeelle kunnalliselta puolelta vuonna 2000 ja yksityiseltä puolelta vuonna 2006 ollessaan 69-vuotias.

Nykyisin Laine on LC Forssan etuoikeutettu jäsen. Hänellä on siis puhe- ja äänioikeus kokouksissa, mutta ei enää velvoitteita. Lisäksi Laineella on Melvin Jones -jäsenyys, joka on kunnianosoitus humanitaarisesta työstä.

-Meillä on paikallisyhdistyksessämme kolme Melvin Jones -jäsentä. Se on suurin mahdollinen arvostus, Laine sanoo.

Pertti Laineen puolen vuosisadan Leijona-historiaa kunnioitettiin myös keskiviikkona, kun LC Forssan kokouksessa hänet lyötiin Lions-liiton ritariksi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic