Lounais-Häme

Siltaremontti putkeen Liesjärvellä

 

Korjattava Välijoen silta on rakennettu vuonna 1969. Välijoen silta sijaitsee Liesjärven kansallispuistoon johtavalla Kanteluksentiellä ja ylittää nimensä mukaisesti Välijoen, joka virtaa Etu-Kyynärästä Kyynärään.

Toimitusjohtaja Henry Niemi Siltainsinöörit TH:sta toteaa, että liikenne joudutaan viikon rakennusajan verran ohjaamaan kiertoreittiä muita valtion teitä pitkin.

– Silta pyritään tekemään nopealla aikataululla.

– Tässä on huomioitu myös melontareitti. Jos melojia on joella rakentamisen aikana, he joutuvat siirtämään kanoottinsa kantamalla tien yli. Rantautuminen pyritään mahdollistamaan molemmista suunnista.

Välijoen sillan urakoi Kreate oy. Siltaurakan on määrä olla valmis elokuun alussa.

Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Uudenmaan alueella on yhteensä noin 3000 siltaa, joista noin 30 peruskorjataan tai uusitaan vuosittain. Suurempien siltakohteiden lisäksi kesän kuluessa uusitaan teräsputkisiltoja ja tehdään pienempiä siltojen rakenneosien korjauksia sekä erilaisia siltoihin liittyviä ylläpitotöitä. Siltoja korjataan Uudenmaan ely-keskuksen alueella tänä vuonna noin 16 miljoonalla eurolla.

Alueella tyypillisiä ovat 1960- ja 1970-luvuilla rakennetut tiet ja niiden sillat, jotka ovat tulleet peruskorjausikään. Siltoja on paljon ja lisäksi ne ovat korjauskohteina vaativia liikennemääristä johtuen.

Siltojen ylläpitokorjaukset aiheuttavat liikenteelle peruskorjauksiin verrattuna vähemmän haittoja, sillä liikenne pääsee tuolloin kulkemaan sillalla korjaustöiden aikanakin. Ylläpitokorjauksia tehdään vuosittain noin sadalla sillalla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti