Lounais-Häme

Siluetti ja symboli saapui paikalleen Forssassa

 

Kovin paljoa ei Forssan yrittäjäpatsaasta etukäteen tiedetä.

Forssalaisen yrittäjyyden kunnianosoituksen ulkonäkö on nimittäin ollut tarkkaan varjeltu salaisuus. Edes yrittäjäpiireissä ei vielä tiedetä, miltä patsas näyttää. Forssan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Eero Augustin kertoo, että vain patsastoimikunta, teoksen suunnittelija sekä sen toteuttamisesta vastanneet ovat nähneet patsaasta tehdyn pienoismallin.

Se tiedetään, että teoksen nimi on ”Forssalaisen yrittäjyyden siluetti” ja materiaaliltaan se on metallinen.

-Kuten teoksen suunnittelija Janica Mäkelä on osuvasti sanonut, yrittäjyydestä voi parhaimmillaankin kuvata vain siluetin. Teos on juuri tämän näköinen. Muuta en voi sanoa kertomatta liikaa, Augustin sanoo naurahtaen.

Patsas symboloi paikallisten yrittäjien yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhteen hiileen puhaltamista.

-Yhteenkuuluvuuden tunne on meille erittäin tärkeä asia ja myös yrittäjäyhdistysten toiminnan kulmakivi, Augustin sanoo.

Jokaisen forssalaisen yrittäjän kunniaksi pystytettävä patsaan pystyttäminen aloitettiin torstaina.

Teos nousee Kartanonkadun ja Tampereentien risteyksen kiertoliittymään. Aitaelementit pitävät uteliaimmat loitolla sunnuntaina koittavaan h-hetkeen saakka. Patsaan salaisuutta varjelemalla patsastoimikunta halusi paljastustilaisuudesta aidon ja hauskan.

– Uskon, että patsas on yrittäjien mieleen. Teos on kekseliäs, Augustin sanoo.

Patsas paljastetaan Forssan jouluavauksen yhteydessä.

-Päällekkäisyyttä ei ole, sillä teoksen paljastaminen rytmitetään niin, että halukkaat voivat siirtyä paikalle joulunavauksen jälkeen, Augustin sanoo.

Yrittäjäpatsashanke on paikallisten yrittäjäjärjestöjen yhteinen. Mukana ovat Forssan Yrittäjät ry:n lisäksi Forssan Seudun Käsityö- ja teollisuusyhdistys ry ja Forssan Seudun Yrittäjänaiset ry. Patsaan pystyttämisestä aiheutuvat kustannukset on tarkoitus kattaa yrittäjiltä kerättävin lahjoitusvaroin.

-Meille on tullut lahjoittajia ja olemme saaneet hyvän summan kokoon, mutta rahaa puuttuu vielä. Uskon, että moni yrittäjä lahjoittaa sen jälkeen, kun julkistaminen on tapahtunut. Keräys jatkuu vielä senkin jälkeen.

-Kerättävä summa on viisinumeroinen, mutta varaudumme samalla myös patsaan ylläpitoon useamman vuoden ajalle. Kyse ei kuitenkaan ole mahdottomasta summasta. Teos valittiin yrittäjämäiseen tapaan taloudellisuutta silmällä pitäen, vaikka teos oli raadin mielestä myös edustavin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti