Lounais-Häme

Sipilä Ylellä: Erikoista jos työtaistelutoimet jatkuisivat vielä eduskunnan tuen jälkeen

Helsinki
14.10.2018, 14:48

Kotimaa

Pääministeri, keskustajohtaja Juha Sipilä (kesk.) pitää erikoisena, mikäli ammattiliitot jatkavat poliittisia työtaistelutoimia vielä sittenkin, jos hallitus saa eduskunnan luottamuksen työllisyyslinjauksilleen. Sipilä arvioi asiaa Ylen Pääministerin haastattelutunnilla.
Sipilän mukaan ay-liikkeen riman pitäisi olla huomattavasti korkeammalla, jos työtaistelutoimilla vastustetaan eduskunnan hyväksymiä linjauksia.
Hallituksen ehdotus irtisanomissuojan keventämisestä pienissä yrityksissä on suututtanut ammattiliitot. Hallituksen työllisyyslinjauksista keskustellaan eduskunnassa tiistaina. Hallituksen luottamuksesta äänestetään keskiviikkona.

Sipilä ei ottanut kantaa soten käsittelyaikatauluun

Pääministeri Sipilän mukaan ei ole syytä epäillä, etteikö sote-uudistusta saataisi käsiteltyä loppuun eduskunnassa tällä vaalikaudella.
Sipilän mukaan sote-uudistus on kuitenkin nyt eduskunnan, ei hallituksen käsissä. Pääministeri ei halua ottaa tarkemmin kantaa uudistuksen käsittelyaikatauluun eduskunnassa tai siihen, ovatko maakuntavaalit vaarassa lykkääntyä.
Sote-lakien eteneminen eduskunnan suureen saliin vielä ennen joulutaukoa näyttää entistä epävarmemmalta, sillä hallituksen aiemmasta tavoiteaikataulusta ollaan selvästi myöhässä. Näin ollen on myös entistä epävarmempaa, voidaanko kaavaillut maakuntavaalit pitää ensi toukokuussa vai siirtyvätkö ne edelleen

https://areena.yle.fi/1-1494210

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti