Lounais-Häme Forssa

Sirkka-Liisa Anttila on huolissaan neuvolaverkosta ja syyttää kokoomusta hallitusnaapurin tontille astumisesta

Sirkka-Liisa Anttila: kokoomus ajaa kaksilla rattailla toisen ministerin tontille
Äitien ja lasten hyvinvoinnin lisäämiseksi perustettu yli 100-vuotias neuvolatoiminta on kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) mukaan suomalaisen terveydenhuollon ikiaikainen ikoni, jota arvostetaan myös ulkomailla. KUVA: Lassi Puhtimäki

Forssalainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) on ottanut kantaa neuvoloiden tilanteeseen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa. Anttila on erityisen huolissaan neuvolaverkoston säilymisestä sote-uudistuksen jälkeen.

Anttila muistuttaa, että hänen edustamansa keskustan hallituskumppani kokoomus ajoi läpi vaatimuksen neuvolatoiminnan kilpailuttamisesta.

 

Anttila kritisoi tiedotusvälineille lähettämässään kannanotossa erityisesti toisen forssalaisen kansanedustajan, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen lausuntoja sanomalehdissä (FL 16.11.).

– Tätä taustaa vasten on mielestäni täydellistä kaksilla rattailla ajamista se, että kokoomuslainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen lausuu haastattelussaan Lännen Median lehdissä neuvolatoiminnan jatkokehittämisestä. Näissä hänen lausunnoissaan ei puhuta sanaakaan neuvolatoiminnan yksityistämisestä kilpailuttamalla, mikä on ollut kokoomuksen vahtima soteasia, Anttila napauttaa.

Hän vihjaa samalla, että sote-uudistus ja neuvola-asiat kuuluvat sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan (sin.) sekä perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) vastuualueeseen.

– Lausunnoillaan ministeri astuu pääosin keskustan ministerille kuuluvalle tontille. Hyvää yhteistyötä tuettaisiin sillä, että hallituspuolueet pitävät kiinni pelisäännöistään.

Anttila huomauttaa, että yli 100 vuotta vanha neuvolatoiminta on arvostettu Suomessa ja myös ulkomailla.

– Neuvoloiden jalokiveä meiltä ei saa hävittää, Anttila painottaa

 

 

 

 

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat