Lounais-Häme Forssa

Sirkka-Liisa Anttila: Päätän vaaliehdokkuudestani, kun sote-uudistuksen kohtalo selviää

Sote- ja maakuntauudistuksen kohtalo vaikuttaa keskustan kannatukseen, politiikan henkeen ja hallituksen kokoonpanoon.

Keskustan forssalainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila ei ole vielä päättänyt ehdokkuudestaan ensi kevään eduskuntavaaleissa. Anttila kirjoitti sunnuntaina Twitter-viestissään, että hän tekee päätöksen mahdollisesta ehdokkuudestaan sitten, kun eduskunta on tehnyt päätöksen maakunta- ja sote-uudistuksesta.

– Päätän sen jälkeen, kun selviää soten kohtalo. Se vaikuttaa suoraan keskustan kannatukseen lopputuloksesta riippuen eri suuntiin, Anttilla tviittaa.

Anttilan tviitti on vastaus Jussi Kärjen suoraan kysymykseen yhteisöpalvelu Twitterissä. Kärki on MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö.

 

Anttila perustelee kantaansa sillä, että sote-uudistuksen läpimeno vaikuttaa hänen mielestään olennaisesti siihen politiikkaan, mitä sen jälkeen valtakunnassa harjoitetaan.

– Ennen päätöstä mahdollisesta ehdokkuudestani haluan tietää, mitkä ovat puolueen kannatusprosentit ja onko eduskunnassa tämän jälkeen tehtävä politiikka sellaista, johon haluan lähteä mukaan, Anttila selvittää Forssan Lehdelle.

Sosiaali- ja terveyspalveluita ja maakuntahallintoa koskeva uudistus on Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kärkihanke. Anttilan mukaan sote- ja maakuntauudistuksen kaatuminen tarkoittaisi mitä todennäköisimmin myös nykyisen hallituksen hajoamista.

Tviitissään Anttila kertoo, että työ kansanedustajana kiinnostaa häntä edelleen.

– Takanani kohta 36 vuotta eduskuntaan vuotta eduskuntaan valtakirjan omaavana, siitä pieni piipahdus meppinä. Työ kiinnostaa, terveys hyvä. Lähdössä pyörälenkille, Anttila tviittasi.

Anttila täsmentää Forssan Lehdelle, että Kanta-Hämeen keskustan piirikokous vahvistanee piirijärjestön vaaliehdokkaat kokouksessaan 1. joulukuuta. Mikäli piirin alueelta ehdokkaita on enemmän kuin 7, vaaliehdokkaista järjestetään jäsenäänestys. Kanta-Hämeen keskustan toiminnanjohtaja Juha Iso-Aho kertoi 14. elokuuta Forssan Lehdessä, että mahdollinen jäsenäänestys järjestetään marraskuussa.

Anttilan mukaan sote-päätöksiä eduskunnasta voitaneen odotella marraskuun aikana. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.7.2020

Fingerpori

comic