Lounais-Häme Forssa

Sirkka-Liisa Anttilan pitkästä urasta "upea palkinto" – Ministerin arvonimi

Pitkästä urasta upea palkinto.
Sirkka-Liisa Anttila on saanut ministerin arvonimen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sirkka-Liisa Anttila on saanut ministerin arvonimen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalainen entinen kansanedustaja ja ministeri Sirkka-Liisa Anttila ottaa kiitollisin mielin vastaan tasavallan presidentin myöntämän ministeri-arvonimen.

– Pitkä ura takana, aika upea palkinto.

Ministerin arvonimen on ennen Anttilaa saanut tasavallan historiassa 63 henkilöä, joista naisia on ollut vain kuusi.

Arvonimen hakeminen oli Anttilan mukaan yhteinen, pitkä ponnistus, jossa mukana oli paikallisia ja valtakunnallisia tahoja, joissa Anttila on urallaan vaikuttanut, kuten Keskustanaiset, Forssan kaupunki ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä.

– Kaikista hakijoista olen kiitollinen, hän sanoo. Puolet kunniasta hän jakaa perheelleen, miehelleen ja lapsilleen.

Anttila on Suomen pitkäaikaisin naiskansanedustaja, jonka vuonna 1983 alkanut parlamentaarinen ura hakee vertaistaan. Hän on ollut niin eduskunnan varapuhemies, ministeri kuin europarlamentaarikkokin.

– Olen aina yrittänyt tehdä parhaani, hän tiivistää.

Sirkka-Liisa Anttila on edelleen vielä tämän kuun Euroopan neuvoston virallinen edustaja Suomen eduskunnassa, kun uutta valtuuskuntaa ei ole valittu. Hän on toiminut EN:ssa Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtajana.

Euroopan neuvoston Suomen puheenjohtajakauden ulkoministerikokous päättyi juuri Helsingissä. Anttila oli perjantaina mukana Finlandia-talossa EN:n 70-vuotisjuhlassa ja puhemiehen illallisella. Viikko sitten hän oli Oslossa EN:n kokouksessa ja ensi viikolla edustamassa Pariisissa.

Anttila on iloissaan siitä, että EN:ssa on löytymässä ratkaisu pitkään kiistaan, joka alkoi 2014 Venäjän vallattua Krimin. Venäjää ei voi Anttilan mukaan sulkea järjestöstä, jotta venäläisille turvataan oikeus valittaa ihmisoikeustuomioistuimeen.

– On iso asia, että Venäjä kuuluu eurooppalaiseen kontekstiin. Jos näin ei olisi, olisivat Venäjä ja Aasia yhteistyössä, mikä heikentäisi merkittävästi Eurooppaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic