Lounais-Häme Jokioinen

Sirkkoja ja jauhopukkeja vatsavaivoihin? Hyönteisruoan on todettu hellivän suoliston mikrobeja ja vähentävän tulehdusta

Luke tutkii, mihin kaikkeen hyönteiset taipuvat. Ötököitä voisi ainakin hyödyntää rehussa, biodieselissä, pinnoitteiden materiaaleissa ja kosmetiikassa. Yksi merkittävä havainto on hyönteisruoan ja -rehun vaikutus tulehduksiin ja suoliston mikrobeihin.
Mustasotilaskärpäset ovat maailmassa eniten tutkittu hyönteislaji. Luonnonvarakeskuksen erikoistutkijan Miika Tapion mukaan Luke tutkii myös jauhopukkeja ja yhteistyössä Hamkin kanssa kotisirkkoja. Kuva: Tapio Tuomela
Mustasotilaskärpäset ovat maailmassa eniten tutkittu hyönteislaji. Luonnonvarakeskuksen erikoistutkijan Miika Tapion mukaan Luke tutkii myös jauhopukkeja ja yhteistyössä Hamkin kanssa kotisirkkoja. Kuva: Tapio Tuomela

Hyönteiset ovat mainettaan hyödyllisempiä olentoja. Tämä käy jatkuvasti selvemmäksi suomalaisissa ja kansainvälisissä tutkimuksissa. Yksi merkittävä hyönteistutkimuksen keskus sijaitsee Luonnonvarakeskuksessa Jokioisilla. Siellä kaavaillaan Hämeestä hyönteistalouden edelläkävijää. Luke tutkii hyönteisiä yhteistyössä yliopistojen...

Luke tutkii, mihin kaikkeen hyönteiset taipuvat. Ötököitä voisi ainakin hyödyntää rehussa, biodieselissä, pinnoitteiden materiaaleissa ja kosmetiikassa. Yksi merkittävä havainto on hyönteisruoan ja -rehun vaikutus tulehduksiin ja suoliston mikrobeihin.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Forssan seudun kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 1kk digiä 1 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Kaupallinen yhteistyö

Uusimmat

Näkoislehti

22.10.2020

Fingerpori

comic