Lounais-Häme Loimaa

Sisäelimet väistyivät lautasilta, vieraille tarjottiin voileipäkakkua ja vastuu ruokatuotteen esittelystä siirtyi kauppiaalta pakkaukselle – Sarka-museon näyttelyt kertovat ruoanvalmistuksen teollistumisesta ja 70-luvun muotiruoista

Näyttelyamanuenssi Iina Wahlström esittelee 1900-luvun alkupuolen tiskimyymälää. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Sarka-museon Tehtaan tekemää ruokaa -näyttely kertoo kotimaisten elintarvikkeiden tarinaa ja pohtii, miksi nykyisin syömme sellaista ruokaa kuin syömme. Suomen ensimmäinen elintarvikelaitos oli jo 1700-luvulla toiminut Turun Sokeritehdas, mutta jalostettujen elintarvikkeiden kulutus ja valikoima ovat kasvaneet erityisesti 1900-luvulta lähtien. Alussa teollinen tuotanto oli hyvin käsityövaltaista. – Tehdasvalmisteiset massatuotteet alkoivat arkipäiväistyä 50-luvulla. Esimerkiksi broileria tuotiin tuolloin Amerikasta…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti