Lounais-Häme

Sisältöä Forssan koululaisten iltapäiviin

Forssan peruskoululaisille tarjolla olevien Kehräämön kulttuurikerhojen valikoima uudistuu. Kuluvan kevään mittaan avautuvat uusina mahdollisuuksina lähteminen mukaan leluanimaatiopajaan ja kestävän kehityksen askartelupajaan samoin kuin musiikkikerhon sekä sirkuskerhon toimintaan.

-Haluamme kasvattaa tarjonnan myötä koululaisten kiinnostusta ja osallistumismahdollisuuksia aktiivisiin kulttuuriharrastuksiin, summaa Kehräämön kulttuurikerhoja yhteyshenkilönä koordinoiva museoemäntä Tuuli Ravantti Forssan museosta.

Jo aikaisemmin toimineista Kehräämön kulttuurikerhoista luontokerho jatkaa uudistuneessa muodossa siten, että toteutuksesta vastaa Hämeen ammattikorkeakoulun kestävän kehityksen opiskelijoiden osuuskunta Team Kestävä.

Teamin jäsenet ovat suunnitelleet alakoululaisille myös kestävän kehityksen askartelutyöpajan.

-Askartelupajan toiminta-ajatuksen muodostaa kestävän kehityksen arvoja eteenpäin vievä, luova ja hauska yhdessä tekeminen, Tuuli Ravantti toteaa.

Wahren-keskuksen sateenvarjon alla toimii kevätkaudella 2018 yhteensä yhdeksän Kehräämön kulttuurikerhoa. Peruskoulun 7.– 9.-luokkaisille tarkoitettu Katutaidetyöpaja on pyörinyt Tuuli Ravantin mukaan Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoululla jo runsaan kuukauden ajan hyvää vauhtia.

Muuta Kehräämön kulttuurikerhotarjontaa on käynnistelty maaliskuun alkupuolen mittaan. Viimeisimpinä starttaa ensi viikon tiistaina luontokerho Forssan Luontomuseolla.

Kehräämön Kulttuurikerhot on tarkoitettu forssalaisille peruskoululaisille. Niiden kokoontumiset ajoittuvat arki-iltapäiviin. Kaiken lähtökohtana on Tuuli Ravantin mukaan tarjota lapsille ja nuorille ohjattua ohjelmaa koulupäivän jälkeen.

-Ohjaajamme ovat tasokkaita. Mitään alkutasovaatimuksia osallistumiselle emme aseta, vaan kaikki halukkaat toivotetaan tervetulleeksi, hän huomauttaa.

Oleellisen tekijän Kulttuurikerhojen toiminnassa muodostaa maksuttomuus osallistujilleen. Pulmatekijäksi on silti osoittautunut kiinnostuksen puute.

Tuuli Ravantti huomauttaa aivan näinä aikoinakin käydyn vilkasta keskustelua siitä, että lapsille ja nuorille olisi hyvä tarjota tiloja ja mahdollisuuksia niin ajan viettoon kuin aktiiviseen harrastamiseenkin.

Hänen sanomansa kuuluu, että Kehräämön kulttuurikerhoissa kaivattua tekemistä olisi jokaisen ulottuvilla monenlaisessa muodossa niin, ettei uuteen mukaan lähtemistä kannata arastella.

-Ties vaikka kerhojemme innoittamana löytäisi itselleen uuden pidempiaikaisen harrastuksen.

Kerhojen suunnittelussa on otettu huomioon peruskoululaisille 2016 helmikuussa teetetty kysely, jossa kartoitettiin heidän toiveitaan taiteen ja kulttuurin harrastusmahdollisuuksien osalta.

Siitä huolimatta osa kerhojen toteutumisesta on kiinnostuksen puutteessa vaakalaudalla. Esimerkiksi musiikkikerhon osalta vaikuttaa siltä, että liikkeelle pääsy tuottaa vaikeuksia.

-Harrastaminen on usein maksullista, mutta nyt olisi tarjolla mahdollisuus tutustua erilaisiin harrastuksiin kulttuurin parissa täysin ilmaiseksi. Toivottavasti kiinnostusta löytyy ja kerhot saadaan liikkeelle, Tuuli Ravantti huomauttaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic