Lounais-Häme

Sisäministeri Mykkänen: Maahanmuuttoviraston toiminnasta suunnitteilla riippumaton selvitys

Maahanmuuttoviraston toiminnasta on suunnitteilla riippumaton selvitys, kertoi sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) Twitterissä.

Mykkänen arvioi, että riippumaton selvitys veisi noin vuoden. Asiasta aiemmin uutisoineelle Ylelle hän kertoo, että selvityksen tekijäksi harkitaan esimerkiksi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:ää tai muuta yhteistyökumppania.

Maahanmuuttovirasto julkaisi kesäkuussa sisäisen selvityksen toiminnastaan. Mykkänen sanoo Ylelle, että selvitys ei antanut aihetta epäillä, että viraston toiminnassa olisi epäselvyyksiä.

Mykkänen sanoo, että riippumaton selvitys kuitenkin tehdään, koska takana on erityisen haasteellinen jakso. Maahanmuuttoviraston järjestelmän läpi on mennyt lyhyessä ajassa 45 000 turvapaikkahakemusta.”Täydellistä ei saa”Mykkänen kirjoitti aiheesta perjantaina myös blogissaan. Hänen mukaansa oikeusvaltiota tulee kehittää jatkuvasti ja ”täydellistä ei saa”.

– Samalla on minusta kohtuuton väite ja vaatimus, että turvapaikkajärjestelmän välttämätön osa eli kielteisen päätöksen saavien palautukset pitäisi keskeyttää, hän kirjoitti.

Hänen mukaansa Suomeen tuleville turvapaikanhakijoille tulisi tarjota laadukkaampaa oikeudellista neuvontaa.

– Siksi mietimme nyt esimerkiksi, pitäisikö turvapaikkahakemusten jättö keskittää tiettyihin poliisin pisteisiin, jotta niissä olisi riittävät resurssit tunnistaa haavoittuvassa asemassa olevat hakijat heti, Mykkänen kirjoitti.

https://twitter.com/KaiMykkanen/status/1035523914972233728
https://yle.fi/uutiset/3-10382413
http://kaimykknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260254-parempaan-turvapaikkakasittelyyn

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic