Lounais-Häme

Sisävesilaiva M/S Tampere ajautui pois reitiltään ja jäi keulastaan kiinni Vanajavedellä

Akaa
30.09.2018, 05:50

Kotimaa

Sisävesilaiva M/S Tampere ajautui myöhään lauantai-iltana pois reitiltään ja jäi matalikolla keulastaan kiinni Vanajavedellä Akaassa. Aluksen kyydissä olleet 19 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä evakuoitiin yöllä mantereelle.
Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei loukkaantunut. Pirkanmaan pelastuslaitos tiedotti puoli kolmen jälkeen sunnuntain vastaisena yönä, että kaikki aluksella olleet on saatu evakuoitua ja matkustajat on siirretty linja-autolla Tampereelle.
– Tilanne on vakaa. Ei henkilövahinkoja, laivakaan ei ilmeisesti vuoda, kertoi päivystävä päällikkö Jari Nieminen STT:lle yöllä evakuoinnin kulusta.
Pelastuslaitos sai asiasta hälytyksen lauantai-iltana hieman puoli kahdentoista jälkeen. Hämeenlinnasta Tampereelle matkannut laiva oli jostain syystä ajautunut pois reitiltään kapean Jumusensalmen länsipuolella. Poliisi selvittää tapahtumien syytä.
Aamulehden mukaan laiva kuljetti Ilves-faneja, jotka olivat olleet Hämeenlinnassa seuraamassa Ilveksen ja HPK:n välistä ottelua.

Pimeys ja tuuli vaikeuttivat pelastusta

Viialan satamaan hälytettiin ambulansseja ottamaan vastaan evakuoituja matkustajia.
– Ei ole raportoitu mitään poikkeavaa matkustajien kunnosta, Nieminen sanoi.
Päivystävä palomestari Matti Willman kertoi aiemmin illalla, että olosuhteet järvellä ovat hankalat pimeyden ja melko kovan tuulen takia.
M/S Tampere on 30-metrinen alus, jolla tehdään muun muassa tilausristeilyjä. Laivassa on ravintola ja kokoustila. Vuonna 1957 rakennettua risteilijää on M/S Tampereen mukaan entisöity vuosina 2001, 2014 ja 2017.
Pelastuslaitoksen mukaan aluksen kohtalo on epäselvä.
– Sukeltajat ryhtyvät evakuointioperaation jälkeen tarkastamaan, mikä tilanne siellä pohjassa on, Nieminen sanoi.
—-
Korjattu klo 5.50: Jumusensalmi on osa Vanajavettä, ei Pyhäjärveä.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/matkustajalaiva-ms-tampere-jai-keulastaan-kiinni-matalikolla-akaassa-24-ihmista-evakuoidaan-201226851

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic