Lounais-Häme Somero

Sisuuntunut SoVo Futsal nylki kotipelissään Ilveksen

Somerolaiset jatkavat Futsal-liigan kärkitaistossa.
SoVo Futsalin Italo (oik.) pallokamppailussa.

Lauantain vierastappion sisuunnuttama Someron Voima Futsal pääsi yrittämään pikaista paluuta voittojen tielle, kun se sai eilisessä Futsal-Liigan ottelussa vieraakseen tamperelaisen Ilves FS:n.

Jo edellisenä päivänä Akaassa SoVo esitti hyvää peliä, mutta jäi maalintekokilpailussa niukasti kakkoseksi. Eilen joukkue lähti Ilvekseen kaatoon täynnä tulta ja tappuraa ja juhli lopulta ansaittua kotivoittoa selkein 7-3 (3-2) lukemin.

– Jatkettiin siitä mihin lauantaina jäätiin. Karsittiin vain vähän turhaa höntyilyä pelistä pois, eikä päästetty vastustajaa tekemään helppoja maaleja. Täytyy olla ylpeä jätkistä ja heidän kovasta asenteestaan, SoVon pelaajavalmentaja Valdrin Seferi kiitteli pelikavereitaan.

Vielä kahdeksan minuuttia ennen loppua peli eteni niukassa 4-3 somerolaisjohdossa. Kun toisella jaksolla kentälle päässyt Mohammad Ahmadi saatteli upean syöttökuvion päätteeksi isännät 5-3 johtoon, koko ajan hieman alakynnessä olleiden tamperelaisten selkäranka alkoi taittua.

– Tiesimme jo etukäteen, ettei meillä ole suurempaa hätää, kunhan vain saamme pidettyä Ilveksen vaarallisen erikoistilannepelaamisen aisoissa. Onnistuimme siinä aika hyvin, vaikka pari vastustajan maalia juuri tuollaisista tilanteista syntyikin, Seferi totesi.

Ilves iski harvoin, mutta sitäkin vaarallisemmin. Somerolaisten onneksi maalipuiden väliin pelivuoron saanut Joonas Puolamäki oli jälleen loistavassa torjuntavireessä, venyen muutaman kerran jo varmalta näyttäneen takaiskun tukkeeksi.

SoVo Futsalin tämän kauden valmennustiimin, johon Seferin ohella kuuluvat Janne Laine ja Aapo Hakala, punaisena lankana on ollut pelivastuun jakaminen mahdollisimman laajalle rintamalle.

Eilenkin kotijoukkue rullasi kymmenen kenttäpelaajan vahvuudella, eikä vauhti päässyt loppua kohden tippaakaan hyytymään.

Gezim Voca jatkoi läpi alkukauden kestänyttä tehovirettään, saalistaen eilen kolme (1+2) tehopistettä. Nykytahdillaan jopa liigan runkosarjan maali- ja piste-ennätyksiä hätyyttelevä turkulainen on latonut seitsemässä ottelussa neljätoista osumaa ja johtaa pistepörssiä selvänlaisesti.

– Olen lisännyt omatoimista harjoittelua edellisiin kausiin verrattuna. Uusien valmentajien alaisuudessa olen saanut entistä enemmän vastuuta ja kun onnistumisia on tullut mukavasti, niin pelaaminen tuntuu koko ajan todella mukavalta, tehomies avasi huippuvireensä saloja.

Vocan tavoin aiemmista Someron kausistaan selvästi terhakoitunut Mergim Bushi pöllytti Ilves-turkkia kahden maalin edestä ja oivalliseksi tämän kauden vahvistukseksi osoittautunut Valdrin Rashica keräsi hänkin kaksi (1+1) tehopinnaa.

Voittajien muista maaleista vastasivat Ahmadin ohella Joonas Manzo sekä Moshtagh Yaghoubi.

Sarjassa selvästi eniten maaleja takonut SoVo on liigataulukossa neljäntenä, mutta se on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin pisteen edellä olevat Leijona Futsal ja Espoon GFT. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

5.4.2020