Lounais-Häme

Kasvuyrityksille sittenkin väylä Kasvu Openiin? Kanta-Häme virittelee yhteistyötä Päijät-Hämeen kanssa

Tämän vuoden paikallisvoittaja laajentaa ensi vuonna Forssaan.
Marko Romppanen ja Vesa Jäppinen palkittiin Kanta-Hämeen Kasvupolun voittajina. Heidän yrityksensä Eezery Enterprise Oy auttaa lähilogistiikan haasteissa ja laajentaa ensi vuonna Forssaan.

Kanta-Hämeen kuntajohtajat linjasivat syyskuussa, että Kasvu Open -sparrausohjelma järjestettäisiin Kanta-Hämeessä vain joka toinen vuosi.

Välivuosi ollaan välttämässä, sillä Hämeen Yrittäjät on viritellyt Hämeen kauppakamarin kanssa yhteistyötä Päijät-Hämeen suuntaan.

– Olemme valmistelleet maakuntien yhteistä toimintamallia palvelun toteuttamiseen. Lopulliset päätökset tehdään tammikuussa, Hämeen yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka kertoo.

Mikäli yhteistyö toteutuu, tarkoittaako se sitä, että Kanta-Hämeen yrityksillä on myös ensi vuonna pääsy Kasvu Openin kasvuohjelmaan ja samalla kilpailuun.

Kuntajohtajien päätös oli pettymys Hämeen yrittäjille.

– Kasvu Open ja kehittämisyhtiöiden yhteinen toimintamalli ovat kirittäneet hämäläisiä yrityksiä kasvun suuntaan. Olemme olleet myös suhteellisesti Suomen ykkösiä osallistujien määrässä, Haukka mainitsee.

Tänä vuonna maakuntamme parhaaksi kasvuyritykseksi valittiin Eezery Enterprise oy Riihimäeltä. Eezeryn hallituksen puheenjohtaja Markku Romppanen on harmissaan mahdollisesta välivuodesta.

– Kasvu Open ei toki ole mikään hyväntekeväisyysohjelma, vaan bisnestä, mutta jos tarjolla ei ole Kasvu Openia, tarvitaan jokin oma sparrausohjelma.

Romppanen uskoo Kasvu Openin kehittävän erityisesti yrittäjäpolun alussa olevia.

– Aloittelevan kaverin hyvä idea voi mennä vuodessa ohi, jos avuksi ei saa tukirakenteita.

– Ja kyllä mekin hyödyimme, vaikka olemme kokeneita kavereita. Saimme apuja varsinkin rahoitukseen, kansainvälistymiseen ja verkostojen rakentamiseen, Romppainen kertoo.

Eezery Enterprise mainostaa itseään uuden ajan lähitoimituspalveluna. Romppanen kertoo yrityksen laajentavan ensi vuonna myös Forssaan.

– Tavoitteena on toimia ensi vuonna kaikkiaan 130 paikkakunnalla.

Kasvu Open on kaikille pk-yrityksille avoin sparrausohjelma, jonka lähtökohtana on avoin keskustelu, tiedon jakaminen ja kehittyminen.

Tanä vuoden Kanta-Hämeen Kasvupolulle haki 34 yritystä, joista 15 pääsi jatkoon asiantuntijoiden sparraukseen.

Forssan seudun yritykset ovat olleet viime vuosina erityisen vahvasti mukana. Tänä vuonna kunniamaininnan sai FM-Haus oy Jokioisilta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic