Lounais-Häme Forssa

Lautakunta esittää monitoimikeskusta alakouluikäisille ja päiväkotilapsille mitoitettuna

Lautakunta päätyi suuremman liikuntahallin kannalle. Talsoilan koulun jatko arvioidaan vuonna 2020.
Monitoimikeskukselle on varattu tontti Tölön koulun vierestä. KUVA: Lassi Puhtimäki

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle, että monitoimikeskuksen kokoa pienennetään siitä päätöksestä, jonka kaupunginvaltuusto kesäkuussa teki.

Lautakunnan esitys on, että monitoimikeskus mitoitetaan alakouluikäisten, kahden päiväkodin ja erityislasten tarpeisiin. Käytännössä monitoimikeskukseen siirtyisi noin 550 lasta.

Monitoimikeskukseen siirtyisivät Kurjenpesän ja Taikatuulen päiväkotien lapset sekä Kuhalan ja Tölön koulujen 1.–6.-luokkalaiset.

7.–9.-luokkalaisten opetus keskitetään monitoimikeskuksen valmistumisen jälkeen Keskuskouluun.

Kouluverkko säilyy toistaiseksi muilta osin ennallaan ja muutoksista päätetään tarvittaessa erikseen.

Tarkastelun kohteena on erityisesti Talsoilan koulu. Lautakunta esittää, että Talsoilan koulu lakkautetaan vuonna 2022, mikäli sille osoitetuista oppilasmääristä ei pystytä kokoamaan riittävän kokoisia opetusryhmiä.

Oppilasarvio tehdään vuonna 2020. Mikäli ennuste takaa riittävän kokoiset opetusryhmät, Talsoilan koulun tulevaisuus arvioidaan uudelleen.

Tällöin huomioidaan myös koulurakennuksen kunto.

Lautakunta oli kouluverkkoa koskevassa päätöksessään lopulta yksimielinen.

Ennen varsinaista päätöksentekoa, pitkien keskustelujen jälkeen, sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen teki muutetun päätösesityksen, joka pystyttiin hyväksymään ilman äänestyksiä.

Suurin muutos koski monitoimikeskuksen yhteyteen rakennettavaa liikuntatilaa. Alkuperäisessä esityksessä liikuntasalin lopullinen koko olisi jäänyt auki ja ollut riippuvainen mahdollisesta valtion avustuksesta.

Lautakunta päätyi keskustelujen jälkeen suoraan suuremman, 1260-neliöisen liikuntasalin kannalle. Kokonaisuuden yhteyteen nousisi myös erikseen mitoitettava, riittävä katsomotila.

Forssan kaupunki hakee liikuntasalin rakentamiseen avustusta veikkausvoittovaroista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic