Lounais-Häme

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta ja kh:n puheenjohtajisto neuvonpitoon ensi maanantaina Forssassa – työrauha halutaan palauttaa lautakuntaan

Lautakunnan päätöksen kumoamisen lisäksi kaupunginhallitus päätti, että lautakunta kutsutaan lähiaikoina neuvotteluun kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kanssa asiasta.

-Yhdeksän lautakunnan jäsenen hätähuutoa ei voida sivuuttaa. Kaupungin kannalta jo työnantajana on tärkeää, että työrauha saadaan palautettua lautakunnan työskentelyyn. Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta on kaupungin keskeinen elin, jonka alaisuudessa toimii yli 500 henkilöä sadan miljoonan vuosibudjetilla, Kesäniemi sanoo.

Kesäniemi muistuttaa myös siitä, että asioista saa olla eri mieltä mutta muutosta pitää hakea laillisin keinoin. Lautakunnan eron valmistelun aloittaminen olisi vaatinut sitä, että koko lautakunta olisi ollut eron kannalla.

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan varapuheenjohtaja Lotta Saarenmaa, joka viimeviikkoisessa lautakunnan kokouksessa teki eroa koskeneen esityksen, on tyytyväinen siitä, että lautakunnan työskentelyilmapiiristä päästään keskustelemaan kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kanssa. Saarenmaa toivoo, että myös lautakunnan puheenjohtaja Vesa Niininen (sd.) ottaisi hätähuudon tosissaan.

-Missään nimessä en halua, että kaupungin kannalta tärkeän kouluverkkoratkaisun valmistelu viivästyisi tämän takia, Saarenmaa sanoo.

Saarenmaa ei lähde avaamaan sitä, mistä luottamuspula lautakunnan työskentelyssä juontaa juurensa. Hän viittaa 5. päivä huhtikuuta lautakunnan yhdeksikön antamaan tiedotteeseen, jossa he ilmoittivat pidättäytyvänsä yksittäisesti kommentoimaan lautakunnan päätöstä.

Tiedotteessa todettiin, että lautakunnan eteen tulossa olevia suuria, tärkeitä päätöksiä ei voida tehdä epäluottamuksen vallitessa.

 

Lautakunnan puheenjohtaja Niininen sanoo, että käsittelyssä on ikävä tapahtumaketju. Hänen mukaansa Saarenmaa ja Katariina Pohjalainen (vas.) yrittivät ottaa asian esille jo maaliskuun 20. päivän kokouksessa ilmoitusasioiden yhteydessä päätöksenteon luotettavuutta ja luottamuksellisuutta koskevana asiana. Tuolloin asia siirrettiin lautakunnan huhtikuun 3. päivän kokoukseen.

Vyyhdin keskiössä on lautakunnan kokouksesta tapahtunut tietovuoto. Niininen sanoo puheenjohtajana ottaneensa tietovuotoon kovemman otteen, mikäli tietovuoto olisi koskenut yksittäisen ihmisen käsittelyssä ollutta asiaa. Niininen ihmettelee myös sitä, että asia tuli esille ns. puskista eikä häneen puheenjohtajana oltu yhteyksissä ennen kokousta. Itse kokous meni kovasanaiseksi, mitä Niininen omasta puolestaan pahoittelee.

Niininen epäilee, että erohalukkuuteen on vaikuttanut osaltaan hänen kriittinen kantansa monitoimikeskuksen rakentamiseen.

Niininen toivoo, että lautakunnan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajiston välinen neuvonpito puhdistaa ilmaa ja palauttaa hyvän työskentelyilmapiirin. Hänen mukaansa tietovuodon tekijää on jahdattu lautakunnassa suhteettoman kovin keinoin.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola (sd.) sanoo, että lautakunnan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajiston neuvonpito aiotaan järjestää jo ensi maanantaina. Tavoitteena on, että lautakunta pystyisi jatkossa luottamukselliseen yhteistyöhön. Lautakunnan hätähuutoa Lepola pitää poikkeuksellisena ja sellaisena, joka on selvitettävä mahdollisimman nopeasti.

Lepolan mukaan keskeisen lautakunnan työskentelyilmapiiri on saatava kuntoon, koska valmistelussa on tärkeitä asioita kouluverkosta lähtien. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/49460-forssan-sivistys-ja-tulevaisuuslautakunnan-eronpyyntopaatos-kumottiin

 

Uusimmat

Fingerpori

comic