Lounais-Häme Forssa

Kenen työ on yhteiskunnan kannalta kriittistä? – Forssa selvittää asian Wilma-viestein

Vanhempainliittoon on ollut yhteydessä opettajia tilanteissa, joissa vanhemmat ovat halunneet lapsensa jäävän pois tietystä opetuksesta. Vanhempainliitto puolustaa opetussuunnitelmaa. Kuva: Hanna Leppänen / Arkisto
Koulut hiljenevät keskiviikkona. Forssa aikoo katsoa kuinka moni 1.-3.-luokkalainen tarvitsee opetusta ottamalla oppilaat vastaan keskiviikkona. Kuva: Hanna Leppänen / Arkisto

Valtioneuvosto määräsi poikkeusolojen toimina sulkemaan koulut keskiviikosta 18.3 alkaen aina 13. huhtikuuta asti.

Forssa selvittää Wilma-viestein kuinka moni 1.-3.-luokkalaisista tarvitsee lähiopetusta vanhempiensa työn vuoksi. Valtioneuvosto määräsi, että niille perusopetuksen nuorimmille lapsille, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla, lähiopetus on mahdollista.

– Huoltajat arvioivat tarpeen itse. Wilma-kysely huoltajille lähiopetuksen tarpeesta lähtee tänää tiistaina aamupäivän aikana, toteaa sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen.

Forssa aikoi ensin tarjota kaikissa kouluissaan keskiviikkona opetusta kaikille 1.–3.-luokkien oppilaille, joiden vanhemmat katsovat sen tarpeelliseksi työnsä kannalta.

Kriittisten alojen rajaaminen on sivistystoimen työpöydillä ongelmallista.

– Kuka määrittelee mikä työ on nykyaikana kriittinen yhteiskunnan toiminnan kannalta? Miten me sen rajaisimme, Pynnönen totesi Forssan Lehdelle maanantai-iltana.

Keskuskoulu pysyy suljettuna aikaisemman päätöksen mukaisesti.

Toiveena kuitenkin kotiinjääminen

Pynnönen toivoo, että pienimmistäkin koululaisista jäävät koronaviruksen leviämisen estämiseksi kotiin ne, jotka vanhempien töiden kannalta vain voivat.

Pynnönen sanoo, että pienimpien koululaisten opetuksesta tuskin tulee ongelma, koska jo nyt moni lapsi on jäänyt kotiin opiskelemaan.

– Arviolta 30 prosenttia oppilaista oli maanantaina poissa koulusta.

Forssa aikoo tarjota pienryhmäopetusta erityistä tukea tarvitseville Tölön koulussa tarpeen mukaan. Kaupunki tiedottaa järjestelyistä oppilaille ja heidän huoltajilleen.

Tiistai on lukujärjestyksen mukainen koulupäivä ja keskiviikkona 1.–3.-luokkalaisten opetus aloitetaan Forssassa klo 9.

Kuljetusoppilaiden koulukuljetuksista tulee sopia oman koulun rehtorin kanssa.

Kouluruokaa tarjolla oppilaille

Kouluissa tarjotaan kaikille oppilaille porrastetusti koululounas klo 10.30 –12 kaikkina koulupäivinä. Lounaalle ei järjestetä koulukuljetusta.

– Keittiömme ovat auki. Myös kotona opiskelevat oppilaat voivat tulla kouluruokailuun, Pynnönen toteaa.

Hän lisää, että koululaiset huoltajineen saavat tarkempia tietoja koulujen rehtoreilta sekä Wilma- ja sähköpostiviesteillä.

Pynnösen mukaan siirtyminen etäopiskeluun sujuu moneen muuhun kuntaan ja kaupunkiin verraten hyvin.

– Kaikilla oppilailla on joko tabletti tai läppäri käytössään. Opetukseen käytetään ennalta tuttuja ohjelmia ja alustoja.

Forssan kaupunginkirjasto ja Forssan museo suljetaan valtioneuvoston määräysten mukaisesti. FL

Juttua päivitetty: 17.3. klo 9.07: Forssa lähettää tänään Wilma-viestejä huoltajille selvittääkseen lähiopetuksen tarvetta.

Uusimmat

Fingerpori

comic