Skanska: Loviisalaiskoulun alakaton osittainen putoaminen johtui rakennusvirheestä

Loviisa
20.11.2018, 18:41

Kotimaa

Rakennusyhtiö Skanska myöntää, että loviisalaisen Harjurinteen koulun alakaton osittainen romahtaminen viime yönä johtui rakennusvirheestä.
– Meidän asiantuntijamme kävivät paikalla tänään. Selvitystyö on vielä vaiheessa. Olemme ilmoittaneet kaupungille (asiasta) ja teemme tarvittavat rakenteiden purkutyöt ja korjaamme ne, kertoo yksikönjohtaja Jarkko Koskipalo Skanskalta STT:lle.
Purkutyöt vaativat hänen mukaansa hyvää suunnittelua ja huolellisuutta, koska osittain pudonneita levyjä on korkealla olevissa tiloissa.
– Tavoitteena on, että siellä aloitettaisiin purkutyöt ensi viikolla, Koskipalo sanoo.
Romahduksen lopullinen syy ei hänen mukaansa ole vielä selvillä.

Koulu pantu käyttökieltoon

Loviisan kaupungin tilapalvelupäällikön Antti Kinnusen mukaan Harjurinteen koulun alatalon osittainen romahdus havaittiin yöllä kello yhden aikaan, kun katon romahtamisesta notkahtanut vesiputki ilmoitti laskeneesta paineesta.
– Levyrakenteet ja noin 20 kuutiota puhalluseristettä on tullut alas, Kinnunen sanoo.
Ruokalan sisäkattoa romahti kaikkiaan kuutisenkymmentä neliömetriä.
Neljä vuotta vanha koulu on pantu käyttökieltoon, ja Kinnunen arvioi ongelman selvittämisen vievän ainakin tämän vuoden.
Kinnusen mukaan koulusta on sisäilmaongelmien vuoksi ollut käytössä ainoastaan ruokasali ja liikuntasali, joten varsinainen opetus järjestetään jo valmiiksi olemassa olevissa väistötiloissa.
Loviisan keskustassa sijaitsevalla koululla on noin 500 oppilasta esikoululaisista yhdeksäsluokkalaisiin.

Useita vastaavia tilanteita Uudellamaalla

Koulujen sisäkattojen romahduksia tai läheltä piti -tilanteita on viime viikkoina koettu Uudellamaalla useita. Marraskuun alussa Oulunkylän ala-asteen luokkahuoneen sisäkatto romahti Helsingissä. Kaupungin mukaan romahduksen syyksi on epäilty rakenteellista virhettä, joka olisi tullut peruskorjauksen yhteydessä.
Viikkoa myöhemmin Kirkkonummella Veikkolan koulussa luokkahuoneen sisäkaton huomattiin taipuneen pahasti notkolle ja luokkahuone poistettiin käytöstä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic