Lounais-Häme

Skeittaajat pääsemässä Manttaalille

Tammelan skeittipuiston paikka mietitytti vapaa-ajanlautakunnan kokouksessa. Lopulta lautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle, että puisto tehtäisiin Manttaalin puistoon.

Kunnan vapaa-aikasihteeri Päivi Klemelä esitteli vaihtoehdot lautakunnalle ennen päätöstä ja toivoi, että skeittaajat pääsisivät Manttaalille.

Klemelä neuvotteli paikasta Tammelan Sotaveteraanien ja Tammelan Karjalaseuran kanssa, sillä puistossa on kummankin yhdistyksen muistolaatta.

-Yhdistykset ovat sitä mieltä, että skeittipuisto toisi alueelle rauhattomuutta.

Klemelän mukaan puisto sijaitsisi 25–30 metrin päässä muistolaatoista. Lisäksi alueiden väliin jää pensaikkoa.

Manttaalin sijaintia puolsi myös se, että kunnan nuorisotilat sijaitsevat vieressä. Lautakunnassa myös visioitiin, kuinka puistoalue kehittyy skeittipuiston myötä tammelalaisten yhteiseksi kokonaisuudeksi, olohuoneeksi.

Sukupolvien yhdistämisen koettiin olevan erityisen ajankohtaista Suomi 100 vuotta -juhlavuoden koittaessa.

Kumpikin yhdistys toivoi, että skeittipuisto tehtäisiin liikuntapuiston yhteyteen.

-Liikuntapuisto olisi kalliimpi vaihtoehto, sillä siellä jouduttaisiin tekemään maansiirtotöitä. Olen myös sitä mieltä, että skeittipuisto ei kuulu liikunta-alueen reunaan, Klemelä sanoi.

Hän harmitteli, että nuoret haluttiin viedä mahdollisimman kauas keskustan tuntumasta.

Lautakunta oli jo aiemmin suunnitellut, että puiston voisi rakentaa torialueen itäreunaan, mutta kunnanhallitus käytti lokakuun alun kokouksessa otto-oikeuttaan ja palautti asian lautakunnan uudelleen käsiteltäväksi.

Kunnanhallitus halusi, että lautakunta miettisi vielä muita paikkoja puistolle.

Nuorisopalveluiden mielestä puiston pitäisi olla nimenomaan keskustassa.

Skeittipuistoa varten on jo varattu 26000 euron määräraha tälle vuodelle. Tarkoituksena oli, että puisto tehdään valmiiksi kolmen vuoden aikana.

Päivi Klemelä arvelee, että rahaa ei vielä tänä vuonna tarvita.

Vapaa-aikalautakunta on esittänyt, että skeittipuisto tehtäisiin kokonaan valmiiksi ensi vuoden aikana. Lautakunta toivoo, että kunta myöntää sen rakentamiseen 100000 euron määrärahan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti