Lounais-Häme

Skeittipuisto sittenkin investointilistalle Tammelassa

Tammelan kunnanvaltuusto päätti lopulta yksimielisesti nostaa skeittipuistohankkeen takaisin ensi vuoden investointilistalle. Puistolle varattiin 100000 euron määräraha. Kunnanhallitus päätti viikko sitten palauttaa puistohankkeen uudelleenvalmisteluun ja poistaa määrärahan, joka tuolloin oli 80000 euroa. Keskustan Minna Nissilä näki valmistelun olleen holtitonta ja sai tukea Harri Kaunistolta (kesk.).

Nyt valtuusto oli saanut lisäinfoa hankkeeseen liittyen ja määräraha nousi 100000 euroon. Raija Suonpää (vas.) esitti talousarvion käsittelyn yhteydessä, että määräraha skeittipuistolle lisätään investointiosaan. Kristiina Liinaharja (vihr.) ja Kirsi Siikonen (kok.) kannattivat Suonpään esitystä. Taito Syrjälä (sd.) olisi halunnut siirtää rahat skeittipuistoon rantapuistoilta, mutta hänen esityksensä ei saanut kannatusta.

Valtuuston puheenjohtaja Esa Ryhtä (kok.) oli jo valmistelemassa äänestystä asiasta, mutta kun Kaunisto totesi, että määräraha skeittipuistoille voidaan olemassa olevilla tiedoilla hyväksyä, Ryhtä päätyi kysymään valtuutetuilta, hyväksytäänkö Suonpään esitys yksimielisesti. Soraääniä ei kuulunut, joten äänestämään ei päädytty.

Talousarvio sai muuten hyväksynnän, mutta investointiosan raskaus sai moitteita. Keskustan ryhmäpuheenvuorossa Simo Pärssinen kuvaili talousarvion valmistelua monipuoliseksi ja käytännönläheiseksi.

-Kehittämisohjelmien kautta on tunnistettu Tammelan vahvuudet, heikkoudet, uhat ja mahdollisuudet, Pärssinen totesi.

Häntä huolestutti maa- ja metsätalousalan työpaikkojen hiipuminen kunnassa. Investointiohjelmaa keskustakin piti hengästyttävänä Tammelan kokoiselle kunnalle ja toivoi siihen pientä karsintaa. Pärssinen korosti hankkeiden hyvän kilpailuttamisen tärkeyttä, jotta eurot pysyvät seutukunnalla. Hän myös esitti satsausta vuokra-asuntoihin ja kaipasi valtuustoaloitteessaan erikseen kunnan selvittävän vuokrarivitaloasuntojen rakentamista Kaukjärven alueelle.

Olli-Pekka Jasu (kok.) totesi ryhmäpuheenvuorossa investointiohjelman olevan melko raskas, mutta muistutti niiden tarpeellisuudesta houkuttelevan kunnan näkökulmasta.

Ismo Ojansuu (sd.) kuvaili talousarviota kohtuulliseksi. Hänen mukaansa demarit eivät näe esitettyä 250000 euroa alijäämäistä budjettia pahana, sillä kunnalla on kassassaan 8 miljoonaa ylijäämää. Ojansuu totesi, ettei kunta kestä 12–13 miljoonan euron investointeja lähivuosina. Hänen mielestään pitäisi pohtia, tarvitseeko kunnan perustaa yritystalo. Ojansuun mielestä pitäisi ensin kartoittaa tyhjät teollisuustilat yrittäjiä varten. Hän muistutti, ettei yrittäjien tarvitse tulla työpaikkoineen Tammelaan, riittää kun he tulevat Forssan seudulle.

Tulevia vuosia Ojansuu piti haastavina ja hän kaipasi paljon nykyistä enemmän seutuyhteistyötä.

-Toivotaan, että Forssan uuden kaupunginjohtajan myötä jäissä ollut aito seutuyhteistyö taas käynnistyy, Ojansuu sanoi.

Myös pienryhmät siunasivat talousarvion pääosin tyytyväisinä. Liinaharja kannusti valtuutettuja osallistumaan suunnittelutyöryhmiin, jollaisesta hänelle itselleen tuli erittäin positiivisia kokemuksia.

Taito Syrjälä näki, että myös Eerikkilän Urheiluopisto voisi osallistua ulkoilureitin kustannuksiin. Kunnanjohtaja Kalle Larsson totesi kyseessä olevan Metsähallituksen, Eerikkilän ja kunnan yhteinen hanke, jossa hyötyjiä ovat lähinnä Metsähallitus ja Eerikkilä. Larsson kuvaili mielenkiintoiseksi sitä, jos kuntarahoituksen osuudeksi määriteltäisiin sata prosenttia.

-En ole ollut täysin tyytyväinen käytyyn keskusteluun, mutta niitä jatketaan osapuolien kesken, Larsson myönsi.

Pärssinen halusi tuoda kiireellisenä asiana käsittelyyn tutustumisen FAI:n Norrintien tiloihin ja valtuuston iltakoulun ennen tai jälkeen 4. tammikuuta pidettävän kouluverkkoselvityksen kuulemistilaisuuden. Keskustelun jälkeen valtuusto päätti, että FAI:n tiloihin tutustutaan 11. tammikuuta ja sen jälkeen pidetään valtuuston iltakoulu suljetuin ovin.

Tammelan kunta palkitsi kokouksen yhteydessä pitkäaikaisia työntekijöitään. 40 vuoden työurasta kunnan palveluksessa palkittiin Heli Nummenranta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti