Lounais-Häme Forssa

Skidikarnevaalit on tällä kertaa ilmaiskonsertti – Lavalle nousee lastenyhtye Mimmit

Aiempina vuosina lastentapahtuma on vetänyt jopa 4000 kävijää.
Skidikarnevaaleilla kuullaan lauantaina Mimmit-duon Musapatti-konsertti. Ohjelmassa on myös pomppulinna, ongintaa, arvontaa ja kahvio. Kuva: Mimmit. Kuva: tuntematon
Skidikarnevaaleilla kuullaan lauantaina Mimmit-duon Musapatti-konsertti. Ohjelmassa on myös pomppulinna, ongintaa, arvontaa ja kahvio. Kuva: Mimmit. Kuva: tuntematon

Skidikarnevaalit-lastentapahtuma valtaa Forssan torin lauantaina.

– Aiempina vuosina tapahtumassa on ollut useita tuhansia kävijöitä, mistä olemme olleet tosi positiivisesti yllättyneitä. Torille kyllä mahtuu, mutta nyt jännitämme, millainen sää lauantaina on, MLL:n Forssan yhdistyksen tapahtumavastaava Makreeta Nyström-Tuomola toteaa.

Muumit vetivät kaksi vuotta sitten torille noin 4000 kävijää, ja viime vuonnakin Tanhupallon esitystä seurasi yli 2000 henkeä.

Hahmovierailuiden sijaan tänä vuonna ohjelmassa on noin 45 minuuttia kestävä Mimmien Musapatti-konsertti.

Mimmit on kahden sisaruksen, Pauliina Lerchen ja Hannamari Vallilan, muodostama energinen ja iloinen lastenyhtye, joka on tullut tunnetuksi levyistään, konserteistaan, kirjoistaan ja tv-ohjelmistaan.

– Mimmit esiintyi joskus Mikaelin tapahtumassa Tammelassa, mikä oli kiva kokemus. Heillä on tosi mukavantuntuista musiikkia, joka saa lapset varmasti jammailemaan. Konsertti sopii sekä päiväkoti-ikäisille että nuorille koululaisille, Nyström-Tuomola vinkkaa.

Mimmien esiintyminen ajoittuu suunnilleen tapahtuman puoliväliin eli kello 11:een. Muu ohjelma alkaa kymmeneltä ja jatkuu yhteen saakka.

Torilla on pomppulinna, ongintaa, arvontaa ja kahvio, josta voi ostaa makkaraa, lettuja, hattaraa ja popcornia. Oheisohjelmasta saatavat tuotot käytetään muun muassa MLL:n perhe- ja puistokahvilatoimintaan, stipendeihin ja neuvolakasseihin.

Konsertti itsessään on maksuton ja tiettävästi Forssan suurin ilmaistapahtuma perheille.

– Osallistujamäärä osaltaan kertoo, ettei ilmaistapahtumia hirveästi ole ja ne koetaan tosi tärkeiksi. On ilo tarjota lapsiperheille mahdollisuus tulla viettämään hauskaa kesäpäivää.

Aiempina vuosina Skidikarnevaalit on houkutellut kävijöitä Forssan seutua laajemmalta alueelta, kuten Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä saakka.

MLL Forssan yhdistys järjestää konsertin yhteistyössä kaupungin ja paikallisten yritysten kanssa. Siitä huolimatta Skidikarnevaalit, niin kuin kevään Ipanapäiväkin, on pienelle yhdistykselle iso ponnistus.

Nyström-Tuomola toivottaakin kaikki vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhdistykseen.

– Lapsiperheille ei ole ikinä tarjolla liikaa toimintaa, ja uuttakin voi keksiä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic