Lounais-Häme

Skogberg iskussa EM-kilpailuihin

Kolme Tammelan Ryskeen nostajaa edustaa Suomea lähiaikoina arvokisoissa. Ensimmäisenä tulessa on Olli Skogberg, joka nostaa jo tällä viikolla penkkipunnerruksen klassisen nostomuodon EM-kisoissa Ylitorniolla.

Syyskuussa Janne Hakala kilpailee klassisen voimanoston Länsi-Euroopan mestaruuskisoissa Luxemburgissa ja lokakuussa Tuomas Nikkilä varustepuolen EM-penkkipunnerruksessa Italiassa. Hakala toimii lisäksi Suomen joukkueenjohtajana Länsi-Euroopan mestaruuskisoissa ja huoltajana penkin EM-kisoissa Italiassa.

Olli Skogberg pääsee hyvässä iskussa Ylitornion EM-kisoihin. Skogberg nostaa M50-sarjan alle 105 kilon painoluokassa.

– Olen kunnossa ja terve. Kaikki on ihan kohdillaan. Painokin on sarjaan maksimi, kun ennen olen joutunut nostamaan sarjassa alipainoisena, Skogberg sanoo.

Vaikka Skogbergin sarjan taso on kova, miehellä on kaiken mennessä nappiin mahdollisuudet mitaleille. Jokioislaisnostaja on hyvässä kunnossa.

– Hyvillä mielin lähden torstain nostoihin. Kaikki on tehty mitä on voitu. Keskiviikkona lähdemme ajamaan, Marja-vaimo tulee huoltajaksi, Skogberg kertoo.

Skogbergin sarjan kärkipaikkaa tilastoissa pidetään 180 kilon tuloksella. Skogberg on punnertanut sarjaan 162,5 kiloa, mutta uskoo hyvänä päivänä nostavansa lähelle 170:ää kiloa.

– Ei se kärki kovin kaukana ole. Ja tilastotulokset ovat aina tilastotuloksia. Sen olen oppinut, että ensin nostetaan ja sitten vasta katsotaan sijoitukset.

Skogberg on käynyt punttisalilla jo 40 vuotta, mutta voimanostossa hän on kilpaillut vasta kymmenisen vuotta.

– Se oli tuo Hakalan Janne, joka kysäisi minua mukaan kilpailuihin, Skogberg hymähtää.

Skogberg harjoittelee kolmesti viikossa, eikä ole jättämässä lajia. Ja miksi olisi, kun paikat ovat kunnossa, mies iskussa ja tekniikka reilassa.

– Tämä on vaan niin hieno laji, en sitä pysty sen paremmin selittämään.

Skogbergillä on palkintokaapissaan noin 30 SM-mitalia ja EM-pronssi vuodelta 2012. Eikä se arvokisojen voittokaan ole mahdoton ajatus.

– Katsotaan nyt, parin vuoden päästä nostan jo 60-vuotiaiden sarjassa. Ei tässä iässä enää juuri kehittymään pysty, mutta voimatasoja pystyy kyllä pitämään yllä, Skogberg tuumaa.

Skogbergin treenikaveri Janne Hakala kilpailee ensi kuussa Länsi-Euroopan mestaruuskisoissa. Siellä on edessä voimanoston kaikki kolme osalajia; jalkakyykky, penkkipunerrus ja maastanosto.

Alle 120 kilon sarjassa kilpaileva Hakala on saanut pitkään oireilleen polvensa kuntoon.

– Kyykky on polven takia vähän jäljessä muista lajeista, mutta sekin on menossa parempaan, viime vuonna kisoista pronssia tuonut Hakala sanoo.

Nousukuntoinen Hakala ei ota menestyspaineita, vaan lähtee tekemään kisoissa omaa hyvää suoritusta.

–  Tuohan se aina lisää latausta, kun selässä lukee Suomi – Fin. Kaikki otetaan irti, mitä ukosta lähtee. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic