Lounais-Häme Forssa

SKV muuttui Forssassa Huoneistokeskukseksi – Helpottaa toimistojen välistä yhteistyötä ja tuo näkyvyyttä

Korona-aika toi asuntokauppaan keväällä epävarmuutta, mutta kesällä kauppa kävi erittäin vilkkaasti.
Myyntipäällikkö Eija Ahtiainen ja kiinteistönvälittäjä Samu Pohjola työskentelevät Forssan Huoneistokeskuksessa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Myyntipäällikkö Eija Ahtiainen ja kiinteistönvälittäjä Samu Pohjola työskentelevät Forssan Huoneistokeskuksessa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssassa toimivasta SKV Kiinteistönvälitys oy:sta tuli syyskuun alussa Huoneistokeskus. Toimiston sijainti säilyy edelleen Torikeskuksessa, ja henkilöstö pysyy samana. Toimistossa työskentelevät myyntipäällikkö Eija Ahtiainen ja kiinteistönvälittäjä Samu Pohjola.

– SKV Kiinteistönvälitys on toiminut Forssassa 1970-luvun loppupuolelta lähtien. Se kuului Realia Groupiin, johon myös Huoneistokeskus kuuluu. SKV Kiinteistönvälitys fuusioitiin Huoneistokeskukseen, joka on valtakunnallinen toimija ja jolla on 33 toimistoa ympäri Suomen. Niistä Forssaa lähin on Hämeenlinnassa, Ahtiainen kertoo.

Huoneistokeskuksen vahvuus on Ahtiaisen mukaan juuri siinä, että se on iso valtakunnallinen toimija. Tämä helpottaa toimistoverkoston välistä yhteistyötä.

– Jos toisella paikkakunnalla asuva asiakas suunnittelee muuttoa Forssaan, siitä voidaan vinkata meille ja toisin päin.

Ahtiainen toteaa, että Huoneistokeskuksella on pitkät perinteet, sillä se on tehnyt asuntokauppaa vuodesta 1953. Huoneistokeskukseksi muuttuminen tuo mukanaan myös näkyvyyttä ja tunnettuutta.

– Käytännön tasolla muutos näkyy siinä, että värimaailmamme muuttui punaisesta oranssiksi.

Halukkuutta muuttaa maaseudulle

Forssan Huoneistokeskus toimii Forssassa, Tammelassa, Jokioisilla, Humppilassa, Ypäjällä ja Urjalassa. Se välittää pääasiassa myyntikohteita, mutta jonkin verran välitetään myös vuokrattavia asuntoja.

Korona-aika toi Ahtiaisen mukaan asuntokauppaan keväällä epävarmuutta, mutta kesällä kauppa kävi erittäin vilkkaasti. Syksyn tullen uuden korona-aallon mahdollisuus on alkanut askarruttaa ihmisiä ja saanut heitä jonkin verran lykkäämään päätöksentekoaan uuden asunnon hankinnasta.

– Asuntokaupassa on vilahdellut se, että korona ja sen mukanaan tuomat etätyöt ovat lisänneet ihmisten halukkuutta muuttaa maaseudulle. Odotamme kuitenkin vielä tämän asian suhteen suurta ryntäystä, Ahtiainen sanoo.

Edullinen hintataso houkuttelee

Ahtiainen kertoo, että asuntokaupassa ovat tällä hetkellä kysytyimpiä keskihintaiset omakotitalot ja keskustan yksiöt ja kaksiot. Asuntojen hintataso on pysynyt Forssan seudulla tänä vuonna melko ennallaan, sillä isompaa nousua tai laskua ei ole ollut.

– Forssan seudun asuntokauppa tapahtuu lähinnä seutukunnan sisällä niin, että muualta tulevia asunnon ostajia on vähemmän. Monet muuttavat työn perässä ja on valitettava tosiasia, että Forssan seudun vetovoima on alhainen. Seudulla ei ole työnantajia, jotka aiheuttaisivat merkittävää muuttoliikettä.

Edullinen hintataso lisää kuitenkin Forssan seudun houkuttelevuutta muualta tulevien silmissä.

– Jos myy omakotitalon Helsingistä niin sillä hinnalla saa Forssasta asunnon, auton ja mökin, Ahtiainen sanoo. FL

Huoneistokeskuksen toimistolla (Hämeentie 7) järjestetään kahvitilaisuus 10.9. klo 13–16.

Lue myös: Kiinteistönvälittäjät: Asuntokauppa käy vireästi Forssan seudulla – Kysyntää kaikenkokoisista kohteista (FL 6.10.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic