Lounais-Häme

Slush ei vaan Frush: Hamk järjestää Forssaan oman Slushin

Tarja Heikkilä tuo neuvotteluhuoneen pöydälle elintarvikepakkauksia, jotka eivät näytä lainkaan elintarvikepakkauksilta.

Ne ovat pahvisia ja värikkäitä, eivät muovisia ja mustia.

Tässä on Heikkilän luotsaaman yrityksen Jospakin idea. Jospak tekee ekologisia elintarvikepakkauksia, jotka voi kierrättää pahvina, mutta joihin voi silti ohuen muovikalvon vuoksi pakata tuoreita elintarvikkeita ja suojakaasua.

Lokakuussa Heikkilä aikoo hakea idealle rahoitusta Forssassa järjestettävästä Frush-tapahtumasta.

 

Juuri tällaisia ideoita varten Frush järjestetään.

Hämeen ammattikorkeakoulun ideoima tapahtuma yhdistää kiertotalouden osaajia, rahoittajia, startup-yrityksiä ja uusia kiertotalouden ideoita. Siellä yrittäjät kohtaavat tulevaisuuden yrittäjiä, ajatuksia vaihdetaan ja verkostoidutaan. Lisäksi tilaisuudessa on puhujia. Tapahtuma toimii samoin periaattein kuin Helsingissä järjestettävä Slush.

Erojakin tapahtumien välillä on.

Frush on pieni ja ilmainen tapahtuma, joka on erikoistunut kiertotalouteen. Tapahtumaan voi tulla esittelemään varsin raakaakin liikeideaa, eikä tuotteen tai palvelun tarvitse olla niin pitkälle kehitelty kuin Jospakilla.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa järjestään pitsaustyöpaja, jossa tuotteen tai palvelun keksijät saavat apua sekä ideansa että esittelypuheensa kehittämisessä. Vasta työpajan jälkeen ideat esitetään yleisölle, mahdollisille rahoittajille ja tuomaristolle. Tuomaristo valitsee parhaan idean ja palkintona on tietysti liput Slushiin.

Tapahtumaa järjestävän projektipäällikön Sirpa Ojansuun mukaan ensimmäistä kertaa järjestettävä Frush halutaan vakiinnuttaa kiertotalouden startup-tapahtumaksi. Hän ei kuitenkaan usko, että se järjestetään vuosittain tai joka kerta edes Forssassa.

-Riippuu tapahtuman vastaanotosta, miten se kehittyy vuosien saatossa. FL

Hämeen ammattikorkeakoulu järjestää Frush-tapahtuman Forssan Kehräämöllä ammattikorkeakoulun tiloissa 11–12. lokakuuta.

 

Tätä kaikkea Frush sisältää
PUHEITA: esimerkiksi europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, futuristi Elina Hiltunen, arkkitehti Pekka Hänninen ja trashionista Outi PyyTYÖPAJOJA: Innovaatiotyöpaja, pitsaustyöpajaVERKOSTOITUMISTA: Yhteinen illanvietto, verkostointityökalu Brella eli "bisnes-Tinder", jonka avulla osallistujat voivat sopia kahdenkeskisiä neuvottelujaTAPAHTUMAN AIHEITA: esimerkiksi tulevaisuuden asiakkaan toiveet, avoin data ja sen mahdollisuudet, kiertotalous julkisissa hankinnoissa, rakentamisessa ja kaupunkiseuduillaESITTELYJÄ: Forssan kiertotalousmalli, opastus Forssan museon kulissien taakse tekstiiliarkistoon

Uusimmat

Fingerpori

comic