Lounais-Häme

SM-hopeaa tuli ja kultakin oli lähellä

Motocross näytti kovuutensa SM-joukkuekisassa.
FMS:n Toni Nordman ja Sani Lintula olivat mukana SM-hopeaa ajaneessa joukkueessa.

Tiimi LNL ajoi vielä odotuksia paremmin ja nappasi veteraanien hopeaa motocrossin SM-joukkuekisassa Sipoossa. Kuskien sukunimien mukaan nimetyssä joukkueessa ajoivat Forssan Moottoriseuran kuljettajista Toni Nordman ja Sani Lintula, lisäksi joukkueessa oli mukana loppilainen Lari Lehtiö, joka edustaa Hyvinkään Moottorikerhoa.

Joukkueen työnkuva oli selvä. Kovimmat kuskit Nordman ja Lehtiö nappasivat lähdöistä kärkisijoja, vähemmän viime vuosina kisannut Lintula yritti välttää jämäsijat ja nousta mahdollisimman korkealle.

Tässä onnistuttiin ja tuloksena oli kakkossija tasokkaassa luokassa. Voiton vei Karkkilan Moottorikerho, pronssille ajoi Sipoon Moottorikerho. Mukana oli parikymmentä joukkuetta.

– Kisa meni meiltä nappiin. Olimme aika varmoja, että hyvällä omalla ajolla olemme podiumilla. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä on laji jossa sattuu ja tapahtuu, eivätkä kisat useimmiten mene niin kuin suunnitellaan, toteaa Sani Lintula.

Lintula joutui huomaamaan tämän omassa toisessa erässään, kun matka jäi kesken kolarin takia. Hän oli ajamassa hyvää kyytiä kohti maalia, kun yksi hänen edellään ollut kuljettaja kaatui ison hyppyrin jälkeen. Lintula ei pystynyt väistämään kaatuneen kuskin pyörää ja törmäsi siihen.

Seuraus oli iso ilmalento ja lähdön jääminen kesken. Tälli oli hurja, mutta Lintula välttyi onneksi pahemmilta vammoilta.

– Täytyy sanoa, että olo on nyt kuin jyrän alle jääneellä.

Mikäli Lintula olisi päässyt maaliin, yhteistyötiimi olisi noussut kisan voittoon. Nyt se jäi kahdella pisteellä hopealle. Isompi pudotus listalla vältettiin, koska joukkuekisan yhteistuloksista sai pudottaa yhden erän pois.

Kullan karkaamista ei jääty harmittelemaan, sillä hopea on kovassa lajissa erinomainen saavutus.

– Kyllä me olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä. Tänä vuonna kisassa oli erityisen kova taso, Lintula sanoo.

Myös olot olivat vaativat. Sade ja etenkin tuuli olivat tehdä kuskeille tepposet Sipoon muutenkin vaativalla radalla.

– Sateen kanssa pärjättiin, mutta tuuli nappasi kiinni etenkin isoissa hyppyreissä ja vei helposti pari metriä sivuun.

Viime vuonna FMS:n joukkue oli samassa kisassa yhdeksäs. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat