Lounais-Häme

SM-rajoja rikkomaan ja kisatuntumaa hakemaan

Tammelan Ryske järjestää seuran mestaruuskilpailut klassisessa voimanostossa lauantaina Vesihelmen kuntosalilla. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun seura pitää jäsenilleen voimanostossa omat mestaruuskilpailut.

– Päätimme järjestää seuran mestaruuskilpailun, jotta uudet jäsenemme saavat tuntumaa siitä, millaista on nostaa kilpailuissa. Tämä mahdollistaa myös virallisten tulosten tekemisen ja kisarajojen rikkomisen, kertoo kisoissa järjestelytehtävissä toimiva Janne Hakala Ryskeestä.

Salilla tehtävät treeninostot ovat eri asia kuin tuloksen tekeminen kilpailutilanteessa, jossa kaiken pitää mennä prikulleen sääntöjen mukaan.

-Tämä on hyvä tapa junnuille ja uusille nostajille päästä kilpailemisessa alkuun. Monia voi alkaa kilpaileminen jännittää, mikäli se tapahtuu aivan uudessa ympäristössä, kertoo Hakala.

 

Hakalan mukaan lauantain kisa on hyvä paikka valmistautua ja tehdä tulos Eerikkilässä helmikuussa käytäviä klassisen penkkipunnerruksen SM-kisoja varten. Ryskeen kokeneemmista nostajista ainakin Toni Kuusi aikoo punnertaa tänään Vesihelmessä SM-rajat rikki.

-135 kiloa on SM-kisaraja. Sen ei pitäisi olla mikään maaginen tulos, Kuusi sanoo.

Kuusi aikoo kilpailla helmikuussa alle 74-kiloisten sarjassa. Hän on pudottanut jo pidempään painoaan 83-kiloisista, jotta pääsee alempaan sarjaan Eerikkilän SM-lavalla.

-En tiedä, onko minulla mahdollisuuksia mitaliin Eerikkilässä, sillä klassinen penkkipunnerrus on lajivalikoimasta minulle niitä heikoimpia. Voitin syksyllä toistovoimapunnerruksessa SM-kultaa, ja pitkien sarjojen ja maksimin tekeminen ovat aika lailla erilaisia juttuja, Kuusi kertoo.

 

Ryskeen jäsentenväliset kilpailut alkavat Vesihelmessä kello 11. Kilpailut kestävät muutaman tunnin. Ensin nostetaan jalkakyykky, sitten penkkipunerrus ja viimeksi maastanosto.

Viime vuosina suosiotaan kasvattaneessa klassisessa voimanostossa ei saa käyttää tukea antavia trikoita ja paitoja.

Sääntöjen mukaisten polvenlämmittimien käyttö on sallittu, mutta polvisiteiden käyttö on kielletty. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic