Lounais-Häme

Snäll juoksi pisteille estefinaalissa Italiassa

Forssan Salaman Astrid Snäll juoksi upeasti pisteille Italian Grossetossa pidettävissä U20-sarjan Euroopan mestaruuskisojen 3000 metrin estejuoksun finaalissa. Snällin sijoitus oli kahdeksas ja aika 10.32,58.

Tempo oli hurjaa, sillä juoksussa pidettiin alusta lähtien noin 10 minuutin loppuaikaan tähtäävää vauhtia. Snäll lähti ennakkoluulottomasti mukaan kärkiviisikkoon ja jaksoi siellä lähes 2000 metriin saakka. Loppu oli selvästi vaikeaa, kun kova alkuvauhti alkoi painaa, mutta Snäll taisteli upeasti loppuun saakka. Suorituksen arvoa nostaa se, että hän mahtuu vielä ensi vuonnakin samaan sarjaan.

-Kova alkuvauhti verotti selvästi myös hiukan loppuaikaa, mutta se on Astridin kaikkien aikojen toiseksi paras aika. Hän lähti hakemaan isoa kalaa riskillä. Ei voi kuin hattua nostaa, olen juoksuun supertyytyväinen, Snällin valmentaja Ari Ketola kommentoi.

Dramatiikkaakaan ei kisasta puuttunut, sillä tilastoykkönen, Unkarin Lili Anna Toth kaatui muutaman kierroksen juostuaan maalin kohdalla olevaan esteeseen ja oli kaataa myös Snällin. Kisan voitti upealla tyylillä askeltanut Saksan Lisa Oed ajalla 10.00,79. Toinen oli Valko-Venäjän Tatsiana Shabanava ajalla 10.03,32. Kumpikin juoksi oman ennätyksensä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic