Lounais-Häme

Snäll taivalsi yhdellä tossulla mutaisessa EM-maastossa

Topi Raitanen lipsutteli 24:nneksi.
Astrid Snäll.

Kurkkukivusta ja flussanoireista kärsinyt Forssan Salaman Astrid Snäll selviytyi terveystilanteeseen nähden hyvin maastojuoksun Euroopan mestaruuskisoista Hollannin Tilburissa.

Snäll sijoittui 20-vuotiaiden sarjassa sijalle 41.

Flunssaa enemmän Snälliin juoksua haittasi jo 200 metrin juoksun jälkeen jalasta pudonnut piikkari. Snäll ei jäänyt etsimään piikkaria, joka irtosi ruuhkassa toisen juoksijan astuttua kantapään päälle. Snäll joutui näin juoksemaan sisukkaasti yli neljä kilometriä mutaisessa kelissä toinen jalka vain sukkaan verhottuna.

Snällin ohella sarjassa juoksivat suomalaisista Moona Korkealaakso 27:nneksi ja Salla Laukkanen 71:nneksi. Joukkuekilpailussa nuoret naiset sijoittuivat sijalle 11.

Topi Raitanen sijoittui 24:nneksi EM-kilpailujen alle 23-vuotiaiden 8,3 kilometrin kilpailussa. Mutaisella ja liukkaalla reitillä Raitanen jäi voittaja Ranskan Jimmy Gressieristä yli minuutin.

–  Ei ollut meikäläisen päivä. Oli sellainen työmiehen kisa. Sai tehdä töitä alusta lähtien, ja itse en nyt ollut valmis kisaamaan. En vaikka syksyn Font Romeun vuoristoleiri meni hyvin ja olen ollut terveenä, Raitanen tuumi tiedotteessa.

Hollannin Tilburgissa järjestetyissä kilpailuissa Saksan Samuel Fitwi oli toinen ja Ranskan Hugo Hay kolmas.

–  Kun kärki karkasi jo alussa, viimeisellä kierroksella ei ollut enää sellaista kunnon yritystä, mutta hyvä treeni tämä oli. Kun ottaa kunnollaan turpaan, sitä jaksaa taas raivolla treenata, ajan 24.42 kellottanut Raitanen paalutti.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic