Lounais-Häme

Snow ei tykkää lumesta

Alun naisten korisliigajoukkueen tehopelaajaksi noussut Tyonna Snow on kotoisin keskeltä Yhdysvaltoja Blue Springsistä, joka lasketaan Kansas Cityn esikaupunkeihin.

Missourin osavaltiossa on talvella lunta ja pakkasta. Snow ei sukunimestään huolimatta tykkää lumesta. Silti hän hakeutui aloittamaan ammattilaisuransa Suomessa ja Forssassa.

– Agenttini sanoi, että Suomi on minulle kaikin puolin paras paikka ammattilaisuran aloittamiseksi. Saatuani Alulta tarjouksen olin samaa mieltä, mutta huomasin, että Suomihan on aika pohjoisessa ja siellä on varmaan kylmää. No, täällä ollaan enkä ole katunut valintaani, toteaa Snow, jonka isosisko koripalloilee ammattilaisena jonkin verran lämpimämmällä seudulla Marokossa.

Siskosten vanhemmista isä on pelannut ammattilaisena jenkkifutista ja äiti kunnostautunut juoksijana. Koripallogeenit lienevät periytyneen isän veljeltä, joka pelasi 14 kauden aikana lähes tuhat ottelua NBA:ssa.

Tyonna Snow on kunnostautunut etenkin viime peleissä Alun tehopelurina. Hän on pussittanut neljässä viime pelissä 25 pisteen keskiarvolla, huippuna viikon takainen 30 pisteen peli Vimpeliä vastaan.

Snow on noussut sarjan neljänneksi parhaaksi korintekijäksi ja myös neljänneksi tehokkaimmaksi kolmen pisteen heittäjäksi.

Yliopistojoukkueessaan Michigan Statessa Snow pelasi esimerkiksi viime kaudella kapteenin ominaisuudessa 16,8 pisteen keskiarvolla, mutta korit syntyivät lähinnä läpiajoista. Snow pussitti viime kaudella 34 yliopistopelissä vain kahdeksan kolmosta, kun Alun paidassa hän on nakannut 17 pelissä jo 36 kolmosta.

– Meillä oli yliopistojoukkueessa tarpeeksi kaukoheittäjiä, joten hain itse ratkaisuja lähempää. Tiedän että osaan heittää ja Alussa olen päässyt vapaammassa roolissa hyviin heittopaikkoihin, Snow analysoi.

Snow on toistaiseksi kutakuinkin tyytyväinen ensimmäiseen ammattilaiskauteensa.

– Teen mitä valmentaja pyytää ja pystyn toki vielä parantamaan peliäni.

Snown mukaan naisten Korisliigassa peli on fyysisempää kuin USA:n yliopistosarjoissa. Haastetta riittää myös hieman erilaisissa säännöissä ja sääntötulkinnoissa, joista etenkin askelrikkeet ovat amerikkalaispelaajien ainainen riesa.

Alku aloitti kauden vahvasti voitettuaan 12 pelistä kymmenen. Viime kuukauden aikana tahti on laantunut, kun viidestä pelistä on tullut vain yksi voitto.

– Vastustajat ovat oppineet tuntemaan meidät ja pelityylimme. Meillä on myös nuori joukkue, joten notkahduksia tulee.

Tappioista huolimatta Alun pudotuspelipaikka alkaa olla käytännössä varma.

– Uskon että meillä on mahdollisuudet vaikka mihin. Olemme voittaneet kaikki joukkueet Pontevaa lukuunottamatta ja tiedämme, että kaikki vastustajat ovat voitettavissa, Snow korostaa.

Snow kertoo viihtyneensä Forssassa. Viihtymistä on edistänyt Alun ja FoKoPon miesten yhteensä seitsemän amerikkalaispelaajan sekä parin poika-/tyttöystävän yhteisö. Snown oma sulhanen vietti jouluun asti pari kuukautta Forssassa muun muassa treenaten FoKoPon kanssa.

– Yritän saada hänet vielä tänne takaisin.

Oman joukkueen pelaajista tutuin on Ashley Clark, jonka kanssa Snow on pelannut samassa kesäligassa. Kaksikolla on myös sama pelaaja-agentti.

Agentti on saamassa Snowlta töitä myös ensi kaudeksi, sillä peluri haluaa jatkaa ammattilaisuraansa.

– Pelaan ensi kaudella täällä tai jossain muualla, Snow suunnittelee. FL

Tyonna Snow
177 cm. 23 v. laitahyökkääjäPeliura:2012-13 Michigan State 8,8 pist./4,8 levyp.2013-14 Michigan State 13,3/4,42014-15 Michigan State 14,6/4,2 2015-16 Michigan State 16,8/6,92016-17 FoA 20,5/5,9

Uusimmat

Fingerpori

comic