Lounais-Häme

Soivatko saattokellot Aleppon uhreille myös Forssassa?

Kallion kirkko ilmoitti keskiviikkona, että se soittaa saattokelloja Syyrian Aleppon pommitusten uhreille. Saattokelloja soitetaan päivittäin klo 17 YK:n päivään 24.10 saakka. Yle uutisoi torstaina iltapäivällä, että mukaan on lähtenyt jo yli sata kirkkoa kautta Suomen. Määrä kasvoi kaiken aikaa.

Saattokellot symboloivat Aleppon kaoottista tilannetta: yleensä saattokelloja soitetaan, kun ruumista kannetaan ulos kirkosta.

Liittyykö myös Forssan seurakunta saattokelloja soittavien kirkkojen joukkoon? Forssan seurakunnan kirkkoherra Esa Löytömäki?

-Keskustelimme torstaina ja lähdemme mukaan. Meillä saattokelloja soitetaan tosin tuntia aikaisemmin eli klo 16, koska myöhemmin paikalla ei ole kirkonkelloja soittavia henkilöitä.

Millä tavoin kirkonkellojen soitto tapahtuu?

-Kauko-ohjaimella kirkon lähettyviltä. Olemme jakaneet vuoroja kirkon työntekijöiden kesken.

Kuinka kauan saattokellot soivat?

-Noin viisi minuuttia. Meillä on valikoimassa kolme saattosoittoa. Miesten, naisten ja lasten. Valitsimme miesten saattosoiton, koska se on juhlavin. Käytössä ovat kaikki kolme kirkonkelloa ja saattosoitto alkaa suurimmalla kellolla.

Mitä ajatuksia Syyrian ja Aleppon tilanne herättää?

-Epätoivoa ja voimattomuutta suurvaltapolitiikan ja väkivallan edessä. Se satuttaa. Tilanne koskettaa myös läheltä, sillä Forssan vastaanottokeskuksessa on asukkaina syyrialaisia.

-Kirkon ulkomaanapu on vedonnut seurakuntiin Syyrian tilanteen vuoksi. Apua tarvitaan, vaikka Aleppoon apu ei juuri nyt pääse perille. Epätoivoisissa olosuhteissa eläviä pakolaisia on kuitenkin niin muualla Syyriassa kuin naapurivaltioissakin.

Saattokelloja soitetaan Forssassa 24.10. saakka päivittäin klo 16. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti