Lounais-Häme Somero

Somerasuntojen talous vaatii korjaustoimia

Someron tekninen lautakunta hyväksyi kiinteistöosakeyhtiö Somerasuntojen maksusuunnitelman kaupungin saatavista kuitenkin siten, että Koy Somerasunnot tarkentaa maksusuunnitelmaansa kesäkuun lopun jälkeen. Maksuaikaa on tämän vuoden loppuun.

Somerasunnot, jonka maksuvalmius on heikentynyt, on Someron kaupungin sataprosenttisesti omistama yhtiö, jolla on viime vuodelta kaupungille suoritettavaa 131 800 euroa.

Maksut koskevat isännöintipalkkioita, hulevesimaksuja, kiinteistöjen kunnossapitolaskuja sekä lämmitysenergia- ja vesi- ja jätevesimaksuja.

Somerasunnot aikoo parantaa tilannettaan mm. purkamalla 15 asunnon kerrostalon Evertintie 8:ssa. Selvityksessä on myös Rajatien rivitalon purkaminen. Niissä olisivat kovat korjaustarpeet. Purkamisella säästyisi vuodessa noin 70 000 euroa kunnossapitokuluja. Somerasunnoilla on vuokralaisille asuntoja muuten riittävästi.

Maksuvalmiuden heikkeneminen on johtunut tavallista suuremmista kiinteistöjen kunnossapitotöistä ja huoneistojen heikosta täyttöasteesta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic