Lounais-Häme

Somerniemen kesätori avautuu lauantaina – Jo 33 kesää parasta toria mutta varo vaaraa

Kauppaa tehdään ja elämyksiä kerätään lauantaisin aina elokuun loppuun asti.
Somerniemen kesätori Somerolla on yksi kesän vilkkaimmista toreista. Kauppaa tehdään lauantaina aamusta alkaen. Kuva: Manu Kärki
Somerniemen kesätori Somerolla on yksi kesän vilkkaimmista toreista. Kauppaa tehdään lauantaina aamusta alkaen. Kuva: Manu Kärki

Somerniemen kesätorin 33. kesäkausi alkaa ensi lauantai-aamuna ja jatkuu aina elokuun loppuun. Toripäiviä on tänä kesänä viisitoista.

Kesän huippuhetkiä on useita. Torineuvos Vilhelmiina Halisen toimikausi päättyy 8. kesäkuuta, jolloin uusi torineuvos nimetään. Juhannustori on torstaina 20. kesäkuuta. Hattupäivää vietetään puolestaan torilla 6. heinäkuuta ja vesiensuojelupäivää 10. elokuuta. Torikirkko kokoontuu kahtena sunnuntaina torin paviljonkiin.

Somerniemen kesätori on vakiinnuttanut paikkansa Suomen suurimpana kesätorina niin myyjien kuin kävijämäärän suhteen. Torin ylläpidosta vastaa Somerniemi-Seuran toritoimikunta, johon kuuluu kymmenkunta talkoolaista sekä joukko tilapäisiä apulaisia.

– Kuluneen talven aikana on torilla tehty monenlaista vuosihuoltoa ja korjausta muun muassa wc-tiloissa. Torin laitaan on kevään aikana pystytetty Somerniemen Musiikkiteatterin toimesta uusi komea katettu katsomorakennus, torin tiedotusvastaava Manu Kärki kertoo.

 

Torin yksi pysäköintialue sijaitsee Salkolantien varrella ja sieltä tuleva jalankulkuliikenne joutuu ylittämään Somero-Helsinki -maantien torin kohdalta. Kärki muistuttaa vaarasta.

– Toritoimikunta teki viime talvena anomuksen suojatien saamiseksi teiden risteykseen, mutta viranomaiset hylkäsivät anomuksen.

Toripäivinä alueella on 60 kilometrin nopeusrajoitus, mutta siitä huolimatta tien ylittäminen on koettu vaaralliseksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic