Lounais-Häme

Somero antoi maa-ainesluvan Kuivaniitunkallion alueelle

Lupamuutokset päätyivät uuteen käsittelyyn Vaasan hallinto-oikeudesta.
Kuvituskuva Kuva: Muu
Kuvituskuva Kuva: Muu

Veljekset Nuoritalo oy haki ja sai Someron ympäristölautakunnalta muutokset vuodelta 2016 oleviin maa-aineslupaan ja ympäristölupaan.

Luvat koskivat kalliokiviaineksen ottamista, kiven louhintaa, kiven murskausta, asfalttiaseman toimintaa ja kierrätysasfaltin tai -betonin murskausta sekä puhtaiden maamassojen vastaanottoa. 15 vuotta voimassa olevan luvan toiminnat sijoittuvat Kuivaniitunkallion alueelle neljälle eri tilalle.

Alue sijaitsee Someron taajamasta noin 3,5 kilometriä pohjoiseen ja Somero-Forssa seututieltä noin 600 metriä itään. Alue rajoittuu naapurikiinteistöjen metsä- ja viljelyalueisiin.

Lähin ympärivuotinen asunto sijaitsee kaivualueen ulkorajasta noin 520 metrin etäisyydellä lounaassa. Loma-asuntoja ei alueen lähistöllä ole.

Samoihin lupiin oli jo vuonna 2018 saatu muutokset, muta lupapäätöksestä valitettiin ja Vaasan hallinto-oikeus kumosi Someron ympäristölautakunnan päätöksen. Asia palautui uudelleen käsiteltäväksi.

Hakija täydensi hakemustaan oikeuden edellyttämillä tiedoilla.

Lupahakemusta on täydennetty muun muassa uudella meluselvityksellä ja tarkentamalla jätteiden käsittelyyn liittyviä toimintoja, sade- ja sulamisvesien keräilyä ja käsittelyä ja asfalttiaseman ja muiden toimintojen sijoittamista.

Someron ympäristölautakunnan mukaan hakemus täyttää ympäristönsuojeluasetuksen ja maa-ainesasetuksen mukaiset vaatimukset.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic