Lounais-Häme Somero

Somero avustaa nuorisoa 6 100 eurolla ja kulttuuria 15 000 euroa

Somerniemen Musiikki- ja Teatteriyhdistys ry sai tukevan kohdeavustuksen lisäksi stipendin. Kuva: Tapio Tuomela

Marjatat ja Mikon Pojat ry saa suurimman nuorisoavustuksen Someronsivistyslautakunnan jakamasta toiminta-avustuksen potista. Sivistyslautakunta myönsi 2 200 euron toiminta-avustuksen partiolippukuntaryhmien arjen toimintaan.

MLL:n Someron paikallisyhdistys sai 1 400 euroa tapahtumien järjestämiseen ja Someron Vesaiset ry 500 euroa alle kouluikäisten kerholle, retkiin ja tapahtumiin.

MLL:n paikallisyhdistys sai lisäksi 2000 euron kohdeavustuksen leikkipuiston tarvehankintoihin ja kuluihin.

Hakemuksia tuli neljältä järjestöltä, joista yksi jäi ilman.

Sivistyslautakunta jakoi myös avustuksia kulttuurille. Jaettavaa oli yhteensä 15 000 euroa toiminta-avustuksina ja kohdeavustuksina.

Suurin summa eli 5 000 euroa osoitetaan Somero-Seuralle sen museon ylläpitoon sekä esimerkiksi kiertokoulun järjestämiseen torppamuseolla ja muihin tapahtumiin.

Somerniemen Musiikki- ja Teatteriyhdistys aikoo käyttää sille myönnetyt 3 500 euroa ensi kesän musiikkinäytelmän toteutukseen ja akrobatiakoulutukseen. Lisäksi yhdistys sai Someron Kulttuuri ry:n esittämän 300 euron stipendin.

Someron Tupanäyttämö sai 2 500 euron toiminta-avustuksen kesän näytelmää varten ja Pitkäjärven taide ja kulttuuri ry 1 100 euroa kursseihin, symposiumiin ja perinnekeruuseen.

Hakemuksia tuli yhdeksältä järjestöltä, jotka kaikki saivat avustusta.

Liikuntajärjestöjen avustukset palautettiin uudelleen valmisteluun, sillä kaupunki haluaa seuroilta ja järjestöiltä yhdenmukaiset selvitykset toiminnasta päätöksensä tueksi. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat