Lounais-Häme Somero

Somero haluaa Talkkari Oy:n itselleen – Kaupunki tekee ostotarjouksen osakkeista

Kaupunki suunnittelee Someron Talkkari oy:stä inhouse-yksikköä.
Someron kaupunki suunnittelee Someron Talkkari oy:stä inhouse-yksikköä. Se mahdollistaisi palvelujen hankinnan yhtiöltä ilman kilpailutusta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää tämän vuoden investointiohjelmaan 135 000 euroa lisämäärärahaa osakkeiden ostoon.

Kaupunki aikoo tehdä ostotarjouksen Someron Talkkari oy:n osakkeista Lounea oy:lle, Lounaismaan op-Koti oy:lle, Someron Säästöpankille ja Someron Asuntokeskus oy:lle hintaan 2810 e/osake.

Someron Lämpö oy:lle kaupunki tekee vastaavan tarjouksen sillä erotuksella, että osakkeet maksetaan kaupungin omistamilla Lounean osakkeilla.

Kaupunki on valmistellut mahdollisuutta muodostaa Someron Talkkari oy:stä kaupungin inhouse-asemassa oleva sidosyksikkö, mikä muun muassa mahdollistaisi palvelujen hankinnan yhtiöltä ilman kilpailutusta.

Edellytyksenä on, että kaupunki ja mahdollisesti sen täysin omistamat hankinta- tai sidosyksiköt omistavat yhtiön kokonaan. Nykyisellään kaupunki omistaa Talkkari oy:stä 40 prosenttia.

Suunnitteilla oleva järjestely nähdään positiivisena myös muille Someron kiinteistöhuoltopalveluja tarjoaville yrityksille, sillä jatkossa yhtiö ei voisi enää myydä palvelujaan yhtä laajasti kaupunkikonsernin ulkopuolisille tahoille. FL

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic