Lounais-Häme

Somero ja UPM-Kymmene sopuun puukartellijutussa – oikeudenkäynti kahta muuta yhtiötä vastaan jatkuu

Someron kaupunki päättää osaltaan hyväksyä UPM-Kymmenen vastauksen kuntien tekemään sovintoesitykseen. Sovun löytyminen edellyttää, että myös 31 muuta kuntaa hyväksyy sovintoesityksen.

UPM-Kymmene esittää muun muassa, että kaikki kunnat peruuttavat Helsingin hovioikeudelle jättämänsä yhtiötä koskevat valitukset.

Alun perin Someron kaupunki päätti yhdessä 31 muun kunnan kanssa nostaa korvauskanteen kaupungilta puuta ostaneita raakapuukartelliin osallistuneita metsäyhtiöitä vastaan. Käräjäoikeus hylkäsi viime lokakuussa vaatimukset ja velvoitti kunnat korvaaman metsäyhtiöiden oikeudenkäyntikulut.

Kuntien maksettavaksi tuli yli kuusi miljoonaa euroa, mistä Someron osuus on runsaat 200000 euroa.

-UPM-Kymmenen osalta kulut olivat runsaat 70000 euroa, minkä olemme jo maksaneet. Jos kaikki kunnat hyväksyvät sovintoesityksen, UPM-Kymmene palauttaa oikeudenkäyntikulut Someron kaupungille, kertoo kaupunginjohtaja Sami Suikkanen.

Kuntien on määrä ilmoittaa kantansa UPM-Kymmenelle 4. huhtikuuta mennessä. Somero haluaa, että sopimus allekirjoitetaan 13. huhtikuuta mennessä.

Suikkanen perustelee sovintoesityksen hyväksymistä sillä, että asiaa on käsitelty pitkään, eikä puolin tai toisin ole takeita, mihin ratkaisuun hovioikeus päätyisi.

-Olemme nielemässä tappiomme sovinnon kautta metsäyhtiö UPM-Kymmene oyj:n osalta, hän sanoo.

Stora Enso oyj ja Metsäliitto Osuuskunta ovat kieltäytyneet kuntien tekemästä sovintoesityksestä. Näiden osalta asian käsittely jatkuu hovioikeudessa.

-Oletan, että pääkäsittely on syksyllä, Suikkanen arvioi aikataulua. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic