Lounais-Häme Somero

Somero jakoi avustukset – Suurimman potit diakoniatyölle, 4H:lle, omakotiyhdistykselle ja urheiluseuroille

Markkinointi- ja yhteistyösopimuksen saa neljä urheilutoimijaa.
Markkinointi- ja yhteissopimuksen saanut Pepe-Roller aikoo taas järjestää rullakiekon kauden avausturnauksen Somerolla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Markkinointi- ja yhteissopimuksen saanut Pepe-Roller aikoo taas järjestää rullakiekon kauden avausturnauksen Somerolla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron kaupunginhallitus myönsi paikallisille yhteisölle ja järjestöille hakemusten perusteella avustuksia yhteensä 46 550 euroa.

Yleis- ja kohdeavustusta sai eniten Someron seurakunnan diakoniatyön kannatusyhdistys, jolle myönnettiin 12 000 euroa. Se haki avustusta osa-aikaisten emäntien palkkaamiseen ja pieniin kiinteistökuluihin.

Seuraavaksi eniten yleis- ja kohdeavustusta saivat Someron 4H-yhdistys (7 000 e) ja Someron Omakotiyhdistys (3 000 e). Someron Yrittäjät, Sotainvalidien Veljesliiton Kanta-Hämeen piiri ja Somero Sydämessä ry. saivat kukin 2 500 euroa.

Yleis- ja kohdeavustusta saa yhteensä 24 yhteisöä ja järjestöä.

Markkinointi- ja yhteistyösopimuksen kaupunki tekee neljän toimijan kanssa, jotka ovat Someron Esa (4 500 e), Someron Voima/futsal-liigajoukkue (2 700 e), Someron ratsastajat (2 000 e) ja Pepe-Roller (1 800 e). Sisäpalloiluseurat jäivät ilman mainospaikkatukea.

Kaikkiaan avustushakemuksia saapui 34. Avustuksiin on varattu tämän vuoden talousarviossa 50 000 euroa.

Avustusten maksatuksen edellytyksenä on, että avustus käytetään haettuun tarkoitukseen.

Jos se ei ole mahdollista esimerkiksi haettua pienemmästä avustussummasta johtuen, tulee hakijan ilmoittaa tästä kaupungille helmikuun loppuun mennessä.

Kaupunki voi myös periä maksetun avustuksen takaisin, mikäli saaja aiheuttaa kaupungille maineenmenetystä.

Kaupunginhallitus siirsi Kultelan kyläyhdistyksen hakemuksen käsiteltäväksi myöhemmin kyläavustusten yhteydessä.

Myös Hirsjärven hoitokalastushankkeen avustamisesta päätetään myöhemmin, kun on selvitetty sen vaikutukset muihin Hirsjärven virkistyskäytön edistämiseksi suunnitteilla oleviin toimenpiteisiin.

Lisäksi kaupunginhallitus toteaa, että kaupunki maksaa Suomen Lavatanssiyhdistyksen monitoimihallin vuokralaskun. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic