Lounais-Häme Somero

Somero korjaa katuja 300 000 eurolla – Toimenpiteitä noin kymmenellä tieosuudella

Katujen asvaltointiin riittää 90 000 euroa. Kuva: Pekka Rautiainen
Katujen asvaltointiin riittää 90 000 euroa. Kuva: Pekka Rautiainen

Someron kaupunki on varannut teiden rakentamiseen ja peruskorjaukseen tälle vuodelle 300 000 euroa. Kuntoluokituksen perusteella peruskorjattavat kohteet ovat alustavasti Kassapolku, Ohratie, Peltotie, Rypsitie sekä Teollisuustie, jotka ovat luokitukseltaan huonoimmassa kunnossa.

Tekninen lautakunta hyväksyi tarjouspyyntöasiakirjat. Lautakunta vaatii tarjoajilta myös suunnitelman ylijäämämaiden käsittelystä.

Tarjouspyynnöt on määrä käsitellä lautakunnan toukokuun kokouksessa, jotta työt voivat alkaa kesäkuussa.

Yksikköhintaurakasta tehdään vuosisopimus vuosille 2019 ja 2020 pyydetyin indeksikorottamattomin yksikköhinnoin. Tiekohteet vuodelle 2020 päätetään erikseen.

Kartoitusten ja kohdennetun toimenpidesuunnittelun lopputuotteena on jokaiselle asemakaava-alueen kadulle tehty lyhyt hankesuunnitelma, jossa on tiivistetysti esitetty väylällä esiintyvät vauriot, niiden voimakkuus ja sijainti. Lisäksi vauriokohdille on tehty toimenpide-ehdotus ja mahdollinen vaihtoehtoinen toimenpide-ehdotus.

Katujen asvaltointiin on Someron talousarviossa varattu 90 000 euroa. Pintaus odottaa Elonpellontietä, Kalevintietä, Jormantietä ja Jaakontietä. Päällystyskohteisiin kuuluu myös Harjun Hallitie.

Tekninen lautakunta valitsi asvaltointiurakoitsijaksi Asfaltti Alfa oy:n viiden tarjouksen joukosta. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic