Lounais-Häme Somero

Somero kysyy huoltajilta kouluverkosta

Kyselyyn voi vastata 3.1.2020 asti.
Pitkäjärven koulun ja muiden koulujen tulevaisuutta pohditaan Somerolla. Kuva: Seppo Pessinen
Pitkäjärven koulun ja muiden koulujen tulevaisuutta pohditaan Somerolla. Kuva: Seppo Pessinen

Someron kaupungin varhaiskasvatus- ja opetuspalveluissa on käynnistynyt oppimisympäristöselvitystyö, jossa tarkastellaan palvelutarpeita ja -verkkoa. Taustalla on, että väestöennusteiden mukaan Someron lapsimäärä ja oppilasmäärä laskee tuntuvasti seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Osana oppimisympäristöselvitystyötä varhaiskasvatus- ja opetuspalvelut haluaa osallistaa huoltajia ja kuulla heidän näkemyksiään siitä, mitä he kokevat palveluissa tärkeäksi. Varhaiskasvatus- ja opetuspalvelut on avannut huoltajakyselyn.

– Toivottavasti mahdollisimman moni huoltaja osallistuu kyselyyn ja kertoo näkemyksensä. Kyselyyn voi vastata 3.1.2020 asti, Someron sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm sanoo.

Someron koulujen oppilaiden ja esikoululaisten huoltajat saavat linkin kyselyyn Wilman kautta. Varhaiskasvatuksen osalta huoltajia informoidaan asiasta yksikön tiedotuskäytännön mukaan.

”Päätöksiä ei ole tehty”

Mäkelä-Rönnholm korostaa, että kouluverkon osalta ei ole tehty mitään päätöksiä.

– Tällä hetkellä tarkastellaan eri vaihtoehtoja tulevaisuuden palvelutarpeille FCG:n toteuttaman alkuselvityksen pohjalta, Mäkelä-Rönnholm toteaa.

Selvitystyöhön liittyen järjestetään huoltajille, henkilöstölle, kuntapäättäjille ja virkamiehille yhteinen, osallistava työpajailta tämän viikon keskiviikkona.

– Työpajoihin voidaan ottaa valitettavasti rajallinen määrä osallistujia. Jokaisesta yksiköstä on valittu työpajaan yksi huoltajien edustaja esimerkiksi vanhempaintoimikunnasta. Kyselyn ja työpajaillan tulokset ovat osa selvitystyön lapsivaikutusten arviointia. Oppimisympäristöselvitystyön seuraavista vaiheista tiedotetaan lisää kevätkaudella 2020, Mäkelä-Rönnholm kertoo. FL

Lue lisää siitä, miten Someron koulut ovat agendalla ensi vuonna

Lue myös: Koululaisia ei pistetä sittenkään päiväkodin autotalliin – Somero remontoi Pitkäjärven koulua

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic