Lounais-Häme

Somero-opisto ei hyydy: Korona-aikana jyllää etäopetus

Osa opettajista tarjoaa etäopetusta kurssin loppuun saakka.
Kuva Jokiläänin kansalaisopiston näyttelystä vuodelta 2017. Kuva: Tapio Tuomela
Kuva Jokiläänin kansalaisopiston näyttelystä vuodelta 2017. Kuva: Tapio Tuomela

Kansalaisopistot ovat siirtäneet opetustaan verkkoon sen jälkeen, kun koronapelko keskeytti lähiopiskelun. Erityisen aktiivinen on ollut Somero-opisto.

– Ilmoitimme ensin kaikille opiskelijoillemme tekstiviestillä opetuksen keskeytyksestä, mutta lähdimme saman tien kontaktoimaan tuntiopettajia etäopetuksen käynnistämiseksi, kertoo koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä.

– Opettajat ja opiskelijat ovat suhteutuneet etäopetukseen oikein myönteisesti, jatkaa suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen.

– Etäopiskelu vaikuttaa olevan erityisen mieluista nyt, kun ihmiset joutuvat olemaan paljon neljän seinän sisällä.

Yli puolet Somero-opiston tuntiopettajista antaa etäopetusta ainakin osalla kursseistaan kurssien loppumiseen saakka. Valtaosa kursseista päättyy parin viikon sisällä pääsiäiseen mennessä.

Pitämättä jääneitä opetustunteja ei ole tarkoitus siirtää myöhempään ajankohtaan.

Myös Wahren-opistolla ja Jokiläänin kansalaisopistolla etäopetus jatkuu mahdollisuuksien mukaan.

– Itämaisen tanssin kurssi ja matalan kynnyksen kuntotanssi ovat siirtyneet nettiin, missä oli jo ennestään luova kirjoittaminen. Osa opettajista neuvoo kurssilaisia ja on puhelimen tavoitettavissa ainakin sinä aikana, kun opetustuntien piti alun perin olla, kurssisihteeri Anu Tujunen Jokiläänin kansalaisopistosta kertoo.

Vastaava tilanne on Wahren-opistolla. Rehtori Simo Veistola pitää selvänä, etteivät opistojen ovet aukea enää tänä kevätlukukautena. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic