Lounais-Häme Somero

Somero-opiston kurssit käyntiin pääasiassa lähiopetuksena – Koronan peruma sukututkimuskurssi yksi vetonauloista

Useimpien kurssien osallistujamäärä on rajoitettu neljääntoista ja minimikoko laskettu kuuteen opiskelijaa.
Keväällä Somero-opistossa oli tarkoitus järjestää kurssi sukututkimuksesta. Ilmoittautuneita oli runsaasti, mutta korona perui suunnitelmat. Nyt kurssi on tarjolla syksyksi. Kuva: Anja Filppula
Keväällä Somero-opistossa oli tarkoitus järjestää kurssi sukututkimuksesta. Ilmoittautuneita oli runsaasti, mutta korona perui suunnitelmat. Nyt kurssi on tarjolla syksyksi. Kuva: Anja Filppula

Somero-opiston syksyn kurssitarjontaan pääsee tutustumaan tämän viikon torstaina Somerolla ja Koskella koteihin jaettavan opinto-oppaan avulla. Ilmoittautuminen kursseille käynnistyy 31. elokuuta netissä ja puhelimitse. Suurin osa kursseista käynnistyy syyskuun puolivälissä.

Somero-opiston syksyn opetus käynnistyy lähes pelkästään lähiopetuksena. Kursseja on tarjolla kaikkiaan 127, joista neljä toteutetaan kokonaan verkossa.

Korona-epidemian vaikeutumiseen on opistossa varauduttu rajaamalla ryhmäkokoja. Kurssien opiskelijamäärä on rajoitettu useimpien kurssien osalta neljääntoista ja ryhmän minimikoko laskettu kuuteen opiskelijaan. Lisäksi syksystä kevääseen jatkuvien kurssien maksut laskutetaan kahdessa erässä.

– Tärkeitä on, että huolehdimme käsihygieniasta ja turvaväleistä, emmekä osallistu kursseille sairaana, opastaa rehtori, sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm tiedotteessa.

Sukututkimusta ja runsaasti kieliä

Syksyn kurssitarjonta pohjautuu pitkälti viime lukuvuoden kurssitarjonnan pohjalle. Yksi vetonauloista lienee kevätkaudella koronaepidemian vuoksi toteuttamatta jäänyt sukututkimuskurssi, jolle oli ilmoittautunut runsaasti opiskelijoita.

Kielten opiskelusta kiinnostuneille Somero-opisto tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Englannin, espanjan, ranskan, saksan, venäjän ja viron opiskelun voi aloittaa alkeista. Myös tutut jatkokurssit ja vuoden tauolla ollut venäjän jatkokurssi löytyvät ohjelmasta. Maahanmuuttajille suunnattua suomen kielen opetusta tarjotaan kahdella kurssilla.

Osassa kädentaitojen kursseja aletaan toteuttaa osaamisperustaista opetusta. Tällaisille kurssille osallistuvat voivat halutessaan saada määritellyn osaamistason osoittavia osaamismerkkejä.

– Osaamisperustaisuuden avulla kurssien tavoitteet ja opetussisällöt selkeytyvät, mikä omalta osaltaan nostaa opetuksen laatua, suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen selventää.

Etäopetukseen voidaan tarpeen vaatiessa siirtyä

Kaikki luennot ovat tänä syksynä seurattavissa ainoastaan verkossa kotona omilla laitteilla. Kotikoneen ääressä voi opiskella myös nukkekodin pienesineiden valmistusta ja osallistua joogakurssille.

– Muutimme yhden joogakursseista verkkokurssiksi, jotta mahdollisimman moni voisi ryhmäkokojen rajoituksesta huolimatta jatkaa harrastustaan, kertoo koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä.

Myös lähiopetuksena alkavia kursseja voidaan koronatilanteen vaatiessa siirtää soveltuvin tavoin etäopetukseen. Opiskelijoille pyritään järjestämään tukea etäopetuksessa käytettävien ohjelmien käytössä.

– Viime keväänä lähiopetus keskeytyi odottamatta, ja etäopetus käynnistettiin suunnittelematta, mutta nyt olemme varautuneet mahdollisiin koronatilanteen vaikeutumisesta aiheutuviin muutoksiin, valaisee Anne Turkulainen muuttunutta tilannetta.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic