Lounais-Häme

Somero ruotii rakennusurakoita

Someron kaupunki vaatii Kiiruun koulun pää-/rakennusurakoitsijalta arvonalennusta tai hyvitystä, joka vastaa höyrysulkukermin ja eristelevyjen vaihtamisesta saatua urakoitsijan kustannussäästöä.

Tekninen lautakunta valtuutti viranhaltijat neuvottelemaan arvonalennuksen määrästä osapuolten kesken. Neuvottelussa on tarkoitus löytää yhteinen ymmärrys. Tekninen johtaja Marko Mäkinen pitää urakoitsijan poikkeamista rakennussuunnitelmista selvänä menettelyvirheenä.

 

Kaupunki vaatii lisäksi pää-/rakennusurakoitsijaa lisäämään omakustanteisesti vesikatolle alipainetuulettimia tuuletuksen parantamiseen ja varmistamiseen suunnittelijan ohjeiden mukaisesti.

Tekninen lautakunta päätti pidättää oikeuden vaatia asian selvittämiseen aiheutuneita kustannuksia kuten lausunnot, selvitykset ja viranhaltijoiden palkkakustannukset myöhemmin urakoitsijalta.

Lautakunta huomauttaa pää- ja rakennusurakoitsijaa ja myös muita urakoitsijoita siitä, että töiden toteuttamisen sekä suunnitelmamuutosten osalta pitää menetellä urakkasopimusasiakirjojen edellyttämällä tavalla.

 

Uimahallin osalta tekninen lautakunta pyytää asiantuntijalausunnon toteutettujen rakenteiden rakennusfysikaalisesta toimivuudesta. Lausuntopyyntö koskee eritoten ulkoverhousta ja allastilan laatoittamattomien osien pintakäsittelyä.

Lautakunta pyytää myös laki-/sopimusasiantuntijan lausunnon menettelytavoista, joilla on poikettu suunnitelmista. Kaupunki haluaa myös lisätöistä listauksen seuraavalle lautakunnalle.

Lautakunta päättää myöhemmin mahdollisista jatkotoimista lausuntojen perusteella.

 

Someron tekninen lautakunta selvittää lisäksi kustannuksia uimahallikiinteistön hoidon siirtämiseksi kaupungin teknisen toimen alaisuuteen.

Tekninen lautakunta pyytää Someron Liikunta ry:ltä 15.6. mennessä lausuntoa nykyisestä uimahallikiinteistön hoidosta, sen kustannuksista ja vaikutuksista hoitosopimukseen kokonaisuudessaan, mikäli kiinteistön hoito irrotetaan sopimuksesta.

 

Sivistyslautakunta on päättänyt irrottaa uimahallin kiinteistönhoidon kaupungin ja Someron Liikunnan välisestä liikuntapaikkojen hoitosopimuksesta.

Uimahallikiinteistö voidaan sijoittaa kaupungin kiinteistöjen kunnossapidon alaisuuteen.

Someron tilakeskuksen päällikkö Jari Kauppi toteaa, että ainakin teknisen toimen on pysyttävä kaiken aikaa kärryillä uimahallin kiinteistönhoidosta. Sehän on viime kädessä kaupungin kiinteistö, vaikka onkin ollut Someron Liikunnan hoivassa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic