Lounais-Häme

Somero tarkistaa kuntalisänsä ehtoja

Someron kaupunki muuttaa hiukan lasten kotihoidon kuntalisän maksamisen myöntämisperusteita, jotta ne mahdollistavat kaikkien viisivuotiaiden osallistumisen maksuttomaan varhaiskasvatuksen kokeiluun. Lasten kotihoidontuen kuntalisää eli ns. Somero-lisää on maksettu elokuusta 2006 alkaen.

Someron sivistyslautakunta päätti, että kotihoidontuen kuntalisää maksetaan 100 euroa kuussa perheelle, jossa on yksi alle 3-vuotias lapsi eikä muita alle kouluikäisiä. Perhe, jossa on alle 3-vuotias ja lisäksi yksi alle kouluikäinen lapsi, saa tukea 200 euroa kuussa. Perheille, jossa on alle 3-vuotias ja lisäksi kaksi alle kouluikäistä lasta, on tuen suuruus 250 euroa kuussa.

Jos perheessä on alle 3-vuotiaan lisäksi kolme tai useampi alle kouluikäistä lasta, korotetaan kuntalisää näiden lasten osalta 50 euroa kuussa lapselta.

 

Kuntalisän saamisen edellytys on, että perhe saa Kelalta kotihoidontuen hoitorahaa.

Lisäksi edellytyksenä on, että kaikki perheen alle kouluikäiset lapset hoidetaan kotona, kuitenkin niin, että perheen 5-vuotiaalla lapsella on oikeus osallistua 20 viikkotuntia kestävään varhaiskasvatukseen ja tulevalla koululaisella oikeus osallistua lakisääteiseen esiopetukseen.

Kuntalisä myönnetään sen kuun loppuun asti, kun lapsi täyttää kolme vuotta.

Kuntalisä myönnetään vähintään kolmen kuukauden ajaksi. Kunnalla on oikeus periä maksamansa kuntalisät takaisin, jos kolmen kuukauden jakso keskeytyy.

Kuntalisä on hakijalle veronalaista tuloa.

Kuntalisää haetaan hakulomakkeella, jonka saa kaupungin varhaiskasvatustoimistosta tai tulostettua kaupungin nettisivuilta.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic