Lounais-Häme Somero

Somero tukee sittenkin lukiolaisten läppärihankintoja – kaupunginhallitus joutui äänestämään kahdesti

Kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan ja päätti, että ensimmäisen vuoden opiskelijoille maksetaan 200 euron tuki. Päätöstä edelsi kaksi äänestystä.

Someron kaupunki tukee lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoita ensi vuonna kannettavan tietokoneen hankinnassa. Maksettava tuki on 200 euroa per oppilas.

Sivistyslautakunta päätyi aiemmin äänestyksen jälkeen siihen, että tukea ei makseta, vaan priorisoidaan koulukuljetusasiat.

Kaupunginhallituksen kokouksessa Riitta Lehtinen (sd.) esitti Pauli Einon (kok.) kannattamana, että hallitus käyttäisi päätökseen otto-oikeuttaan. Asiasta äänestettiin, ja äänin 5–4 otto-oikeutta päädyttiin käyttämään. Lehtisen ja Einon kannalla olivat myös Ismo Valve (sd.), Jutta Varjus (kok.) ja Pia Maavirta (kok.). Keskustan Tero Pirttilä, Hannu Kesäniemi, Taru Pöri ja Riitta Ryhtä vastustivat otto-oikeuden käyttöä.

Seuraavaksi kaupunginjohtaja Sami Suikkanen teki esityksen, että asia käsiteltäisiin kaupunginhallituksen seuraavassa kokouksessa. Pauli Eino teki Riitta Lehtisen kannattamana vastaehdotuksen, että 200 euron tuki päätetään myöntää.

Äänestyksessä muut keskustalaisjäsenet olivat kaupunginjohtajan esityksen kannalla, paitsi Hannu Kesäniemi äänesti tyhjää. Kokoomuksen ja SDP:n edustajat äänestivät tuen puolesta, eli kaupunginhallitus päätyi sen maksamiseen äänin 5–3, 1 tyhjä.

Tuen maksamista varten talousarvioon varattiin ensi vuodelle 10 000 euron määräraha. Sivistystoimen aiempien laskelmien mukaan määrärahatarve on enintään 11 200 euroa. FL

 

Aiheesta aiemmin: Somero ei tue opiskelijoiden tietokonehankintoja

Uusimmat

Näkoislehti

1.6.2020

Fingerpori

comic