Lounais-Häme Somero

Somerolaislähtöisen Henrik Illikaisen Tiisu tekee näyttävän paluun – Uudella singlellä on mustanpuhuva nimi

Henrik illikaisen kipparoiman Tiisun uusi sinkku ilmestyi tänään. Kuva: Seppo Pessinen
Henrik illikaisen kipparoiman Tiisun uusi sinkku ilmestyi tänään. Kuva: Seppo Pessinen

Someerolaislähtöisen Henrik Illikaisen perustama Tiisu julkaisi uuden singlensä Kuollaan me kaikki tänään musiikkivideon siivittämänä. Nyrjähtäneellä suomirockillaan vankan fanikannan kerännyt yhtye on ehtinyt julkaista jo kaksi albumia ja tekee nyt paluun lyhyen tauon jälkeen. Single on yhtyeen ensimmäinen julkaisu Kaiku Entertainmentin uudella LEFT-levymerkillä.

Kuten nimestä voi päätellä, käsittelee kappale kuoleman vääjäämättömyyttä Tiisulle ominaisella omaperäisellä twistillä.

– Kappale syntyi pohtiessani todella konkreettisella tasolla, että millaista on kuolla. Miltä se tuntuu, miten kuolen, onko mulla kuollessani hassu ilme ja paskat housussa kertoo Tiisun laulaja Henrik Illikainen.

– Katoavaisuuden pohdinta kiteytyy kuitenkin positiiviseen viestiin: Kuolema on osa elämää ja sitä elämistähän me teemme jo tänään. Jos miettii sitä, kuinka kaunista syksyllä on, se minusta kertoo jotain oleellista kuoleman luonnollisuudesta ja tarpeellisuudesta, hän pohtii.

Tiisun paluu ei jää yhden singlen mittaiseksi, vaan yhtyeeltä saa odottaa lähitulevaisuudessa enemmänkin uutta materiaalia.

– Rakenteilla on uusi levykokonaisuus ja tällä kertaa teemme levyä täysin itsenäisesti, ilman tuottajaa, Illikainen kertoo.

Kuollaan me kaikki on yhtyeen mukaan eräänlainen tribuutti yhtyeen aiemmalle soundille, eikä vielä anna juurikaan viitteitä tulevan kokopitkän tyylistä. FL

Katso Kuollaan me kaikki -musiikkivideo tästä

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic