Lounais-Häme

Somerolaisten paino putosi - suurin pudottaja kisattiin jo neljännen kerran

Somerolla jaettiin jo neljännen kerran suurimman pudottajan titteli. Vuoden alussa alkaneen kilpailun voitti Sari Snellman, joka pudotti 16,5 prosenttia lähtöpainostaan.

Snellman kertoo kilojen tippuneen suhteellisen pienillä elämäntapamuutoksilla.

-Luovuin herkuista ja rupesin käymään juoksulenkeillä. Minulla on oma hevonen, joten tallitöistä tulee hyötyliikuntaa. Toki sitä on tullut ennenkin, mutta nyt se alkoi näkyä.

 

Snellman ei suhtautunut laihduttamiseen ehdottomasti. Pitsaakin tuli syötyä, ja toisinaan hän salli itselleen lauantai-illan herkuttelun.

-Ero aiempaan oli se, että se tosiaan jäi siihen lauantaihin, eikä jatkunut pitkin viikkoa.

 

Someron Liikunta ry:n järjestämään kilpailuun lähti tänä vuonna mukaan 28 osallistujaa. Heistä 15 ilmoittautui mukaan myös painonpudottajien liikuntaryhmään.

-Ryhmässä tehtiin aluksi kuntokartoitukset ja testit. Kokoontumisia oli kahden viikon välein, jolloin kokeiltiin erilaisia liikuntalajeja. Lopuksi tehtiin jälleen kuntotestit, Someron Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Veera Hälli kertoo.

Tavoitteena oli antaa neuvontaa, jonka avulla liikuntaa saisi lisätty helposti omaan elämänrytmiinsä.

-Ryhmästä kuului sellaista viestiä, että kaikkien paino ei ollut pudonnut ihan omien odotusten mukaisesti. Se sijaan lihaskunto, yleinen vointi ja vireys olivat puolen vuoden aikana parantuneet, Hälli kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic